Annexum speelt in op vergrijzing en komt met vierde zorgfonds

Participatiefondsaanbieder Annexum lanceert haar vierde zorgfonds en haar eerste zorgfonds samen met DS Verzorg Wonen: Zorgveste Slingerbosch. Het zorgfonds biedt particulieren de mogelijkheid te beleggen in deze groeiende markt. De exploitatie wordt voor een periode van ten minste 20 jaar uitgevoerd door DS Verzorgd Wonen. Deelname in het fonds is mogelijk met participaties ter grootte van € 100.000 en het verwachte direct rendement bedraagt gemiddeld 7,8% per jaar. 

Het aantal ouderen verdubbelt de komende jaren. Dit leidt ook tot een toenemende vraag naar intensieve ouderenzorg, met name daar waar sprake is van dementie. Particuliere ouderenhuisvesting biedt een oplossing  voor de tekortkomingen in de reguliere zorg. Het CBS verwacht een groei van een half miljoen 65-plussers tot en met 2015. In 2040 zal het aantal 65-plussers zijn opgelopen tot 4,6 miljoen ten opzichte van 2,6 miljoen nu.

Olle van Alphen, directeur Annexum: “Nederland vergrijsd in een rap tempo. Zorgwoningen vormen hierdoor een stabiele belegging. DS Verzorg Wonen komt tegemoet aan de toenemende vraag naar particuliere, kleinschalige ouderenhuisvesting. Dit heeft geleid tot deze bijzondere propositie en een primeur in samenwerking tussen DS Verzorgd Wonen en Annexum.”

Lees ook: 

- UPDATE 2: Reacties Annexum en Inside Investments op afblazen fusie

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022