VBO Makelaar oneens met Funda in Business over plaatsing BOG aanbod

De sectie Bedrijfsmatig Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar sluit vooralsnog geen overeenkomst met Funda in Business.  VBO Makelaar is het niet eens met de manier waarop Funda in Business het bedrijfsmatig aanbod aan kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte wil plaatsen. Vastgoedjournaal heeft Funda in Business ook om een reactie gevraagd om de andere kant van de zaak te horen.

Directeur Hans van der Ploeg van VBO Makelaar: “Wij kunnen het niet aan onze leden uitleggen dat VBO Makelaar volgens het aangeboden contract gedwongen wordt transactiedata af te staan. Die data komt regelrecht bij de NVM terecht. Dat kan niet anders dan tot concurrentievervalsing leiden. Zo worden onze leden qua marktinformatie op achterstand gezet.”

Alle niet NVM-makelaars die zich richten op bedrijfsmatig vastgoed krijgen op Funda in Business een lagere ranking; dat betekent dat hun aanbod pas na het NVM-aanbod zichtbaar is. Hans van der Ploeg: “Ook is het volstrekt onduidelijk hoe het aanbod en de informatie over een bepaald object wordt meegenomen in de zoekprofielen die ‘zoekers’ aanmaken. Last but not least, de leden van VBO Makelaar betalen aanzienlijk meer voor plaatsing dan NVM-leden. Zo is Funda niet transparant en incompleet in haar informatieverstrekking over het marktaanbod. Dit lijkt verdacht veel op marktafscherming.”

 

Reacties