Harry Kroot verlaat na kwart eeuw WPM

Na bijna 25 jaar neemt Harry Kroot (58), mede-eigenaar en directeur van WPM Holding en directeur WPM Pro, per 1 november aanstaande afscheid om meer tijd en ruimte te creëren voor privéactiviteiten. Kroot zal betrokken blijven bij een tweetal projecten van WPM Pro, te weten: De Clomp in Zeist en Hilverhof te Hilvarenbeek. Zijn werkzaamheden voor WPM Holding worden door de huidige directieleden overgenomen.

Pieter Affourtit, directievoorzitter WPM Holding: “Harry heeft onmiskenbaar de basis gelegd voor het huidige succes van ons bedrijf in de Nederlandse vastgoedmarkt. Zijn ondernemerschap en zijn persoonlijkheid om mensen te binden zijn daarin bepalend geweest.”

In 1987 begon hij als directeur Planontwikkeling bij het toenmalige Winkel Project Management. Vervolgens werd hij eindverantwoordelijk voor het vastgoedmanagementbedrijf en maakte hij midden jaren ’90 de overstap naar de Holdingdirectie van WPM. In 1997 ging hij vervolgens samen met Ger Dings en Pieter Affourtit over tot aankoop van het gehele aandelenkapitaal van WPM Holding. Vanaf die periode was hij tot 2008 bestuursvoorzitter van WPM Holding en verantwoordelijk voor een groot aantal succesvolle initiatieven.

In 2008 startte hij samen met Ger Dings, als onderdeel van WPM Holding, het bedrijf WPM Pro. De bestaande activiteiten van WPM worden sindsdien onder leiding van Pieter Affourtit en financieel directeur Ronald Maaskant, voortgezet in WPM Groep.

 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022