Blue Building Institute lanceert SFDR rapportageplatform Stainable

Op 1 januari 2023 zijn de Regulatory Technical Standards (RTS), gebaseerd op de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), van toepassing geworden in de Europese Unie. Op dezelfde dag is het digitale SFDR Compliant Automated Reporting platform Stainable gelanceerd door Blue Building Institute.

Stainable is een geautomatiseerd SFDR rapportageplatform en helpt financiëlemarktdeelnemers en adviseurs om te voldoen aan de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de bijbehorende RTS. De Europese verordeningen SFDR en RTS leggen forse rapportageverplichtingen op aan deze organisaties. Zij moeten informatie verstrekken over hun duurzaamheidsbeleid (disclosure) en de resultaten van vereiste duurzaamheidsindicatoren (periodic reporting).

Stainable heeft de complete SFDR-regelgeving inclusief alle bijlagen gedigitaliseerd en dynamisch invulbaar gemaakt. Stainable genereert de verplichte rapportages automatisch en is qua gebruiksvriendelijkheid te vergelijken met het digitale belastingformulier. 

'De vereisten van de SFDR/RTS zijn complex en bevatten veel verplichte indicatoren en berekeningen", zegt mr. Alexandra Jurgens-Boot, initiatiefnemer van Stainable. 'Het is een hele puzzel die ook verweven is met taxonomie. Het vraagt een enorme inspanning van bedrijven.'

Later deze maand zal mr. Alexandra Jurgens-Boot in VJ dieper ingaan op het product Stainable.

Reacties