VJ-congres: 'Regulering middenhuur is voor de politieke bühne'

De plannen voor de regulering middenhuur van minister De Jonge leiden tot veel zorgen onder beleggers en ontwikkelaars. ‘Wat zijn de gevolgen?’ vragen de 170 bezoekers congres Regulering Middenhuur van Vastgoedjournaal zich af. Jaap van der Bijl van Altera Vastgoed: ‘De grote geldvraag mist volledig in deze discussie.’

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Ivo Baal

Wob verzoeken hebben het actief blokkeren van de toenmalig noodzakelijke uitbreiding IC bedden in 2020/21 aangetoond.. Een werkelijkheid welke (zwart op wit) voor iedereen inzichtelijk is.
Dezelfde minister lijkt zijn nieuwe, tevens in nood verkerende portefeuille, hetzelfde lot toe te delen. Het actief blokkeren van toename woningvoorraad. De vraag is; In hoeverre laat ontwikkelend en bouwend Nederland dit zich aandoen? Er zullen decennia nodig zijn dit woon-gat voor onze kinderen te dichten, if possible at all. Het ‘fictieve’ toekomstbeeld dat de overheid straks haar ‘verlossing’ presenteert, verandert langzaam van VO naar DO. Grootschalige huurblokken realiseren waarvan de woningen middels persoonlijke CBDC-registratie aan alleen de ‘brave burgers’ worden toegewezen. Onderdak onder Voorwaarden. Government Controled Housing.

Geplaatst op 16 december 2022 om 18:38


Bart Harts

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Peter Homan

Goed en duidelijk verhaal, ik ben taxateur dus pak ik mijn puntje er even uit:
Wanneer gaan taxateurs waarde toekennen aan ESG en verduurzaming bij woningportefeuilles'.
Dat doe ik dus al. Met de huidige energieprijzen en een slecht geïsoleerde woning of appartement zijn de energiekosten een behoorlijk blok aan het financiële been.
Ik waardeer het label mee in mijn taxaties, het is moeilijk te bepalen maar het wordt door mij ingeprijsd. Nu zal er geroepen worden dat het ook om gedrag gaat maar dat is een dooddoener. Evenals het feit dat je het niet op twee cijfers achter de komma kunt uitrekenen.
Wel is het dat goed verduurzamen een behoorlijke hoop geld kost, meer dan wordt voorgeschoteld in de media en door sommige politici, ook dat gefaseerd verduurzamen moeilijk is door het subsidiebeleid, maar dat is een andere discussie.
De basis (label) bepaalt de uitkomst van de energiekosten en aandeel in het totale budget van een gebruike..
Ik waardeer het zeker mee.

Geplaatst op 18 december 2022 om 12:42Laatste nieuws