Overbruggingsfinanciering voor transformatieproject in Uithoorn

Het project Libellehof in Uithoorn heeft onlangs van Solid Finance een overbruggingsfinanciering ontvangen. Hiermee kan het voormalige fitnesscentrum worden getransformeerd tot een wooncomplex met 59 koopappartementen. 

Het pand staat op een perceel van ongeveer 3.600m2 op de Johan Enschedeweg 180 in Uithoorn. Op een steenworp afstand ligt het Libellebos, een park van ruim 27 hectare. De 59 appartementen zullen een gemiddeld woonoppervlakte krijgen van 67m2 en de locatie zal worden voorzien van 61 parkeerplaatsen. 

Met de bouw van de nieuwe tramlijn de Uithoornlijn staan de bewoners binnen een halfuur op station Amsterdam-Zuid. De oplevering van deze lijn staat gepland in 2024 en loopt daarmee parallel aan de oplevering van de appartementen.

Drinkwaterreservoir
Begin deze eeuw stond er op de locatie van het pand een groot drinkwaterreservoir. Dit reservoir is getransformeerd tot het fitnesscentrum, dat tot voor kort op deze locatie gevestigd was. Naast het fitnesscentrum waren in het pand ook andere bedrijven gevestigd, waaronder een pedicurepraktijk, beautysalon en kapsalon. Door de transformatie zal de locatie nu een woonfunctie krijgen, wat een antwoord geeft op de groeiende vraag naar woningen.

Voortgang project
Sinds mei 2021 is De Groene Kamer Uithoorn BV eigenaar van het pand. Sindsdien zijn de ontwikkelingen voor het project in volle gang. Er is een intentieovereenkomst met de gemeente getekend, waarin de gemeente instemt met de plannen voor woningbouw. De verwachting is dat eind 2022 de anterieure overeenkomst op zijn plaats is. Daarna kan de vergunning voor het project worden aangevraagd. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2024  de daadwerkelijke transformatie kan worden gestart. Het bestaande pand zal volledig gerenoveerd worden en er worden vijf bouwlagen toegevoegd.

Samenwerking  
In dit project werkt Solid Finance samen met Hans Nieuwenhuis, middels Ridge ontwikkelaar van woningen, zorgvastgoed en recreatievastgoed. Het project is aangekocht in een SPV genaamd De Groene Kamer Uithoorn B.V. Gedurende de transformatie van De Libellehof is Hans verantwoordelijk voor de ontwikkeling. Adelaer Real Estate is als tussenpersoon betrokken bij het project.

Reacties