Wastafelkraan vervangen? Zo kies je de juiste

Is je huidige badkamer niet helemaal meer naar je wens? Je kunt er dan voor kiezen om de grotere onderdelen van de badkamer te vervangen. Door andere tegels in je badkamer te plaatsen, oogt de badkamer al direct anders. Je kunt er echter ook voor kiezen om juist de kleinere onderdelen te vervangen.

Door bijvoorbeeld je wastafelkraan te vervangen, kun je een geheel nieuwe uitstraling creëren. En bijkomend voordeel is dat de nieuwere wastafelkranen over nieuwere vormen van bediening beschikken. Een nieuwe wastafelkraan kopen is daarom een absolute aanrader.

Maar, hoe kies je nou de beste wastafelkraan uit? Het advies is om hierbij goed op onderstaande punten te letten.

Kleur van de wastafelkraan
Ten eerste moet je goed naar de kleur van de kraan kijken. Het grootste gedeelte van het huidige aanbod is uitgevoerd in het chroom. Deze kleur is goed schoon te houden, maar bijvoorbeeld druppels zie je wel goed op deze kleur. Je kunt daarom ook voor bijvoorbeeld een gouden of zwarte wastafelkraan kiezen.

Belangrijk advies: stem de kleur van de wastafelkraan af op de rest van je badkamer. Wil je bijvoorbeeld ook een nieuwe douche kopen? Zorg er dan voor dat de kraan van de douche én je wastafelkraan dezelfde kleur hebben. Daarmee creëer je een fraai geheel in je badkamer.

Stijl van de wastafelkraan
Ten tweede moet je goed naar de stijl van de wastafelkraan kijken. Ook de stijl moet je afstemmen op de rest van de badkamer. Heb je bijvoorbeeld voor een luxe ingerichte badkamer gekozen? Dan moet de wastafelkraan ook luxe vormgegeven zijn. Of ben je juist voor een industriële badkamer gegaan? Dan moet de wastafelkraan bij voorkeur een stoer/industrieel design hebben.

Afmetingen van de wastafelkraan
Ten derde moet je goed naar de afmetingen van de kraan kijken. Wil je een hele opvallende kraan hebben? Of gaat je voorkeur juist uit naar een wastafelkraan die een stuk compacter vormgegeven is? De keuze is aan jou.

Montage van de wastafelkraan
Ten vierde moet je goed naar de montage van de wastafelkraan kijken. Zo kun je voor een speciale inbouw wastafelkraan kiezen, maar ook voor een 3-gats wastafelkraan. Je doet er verstandig aan om je op dit gebied door een specialist te laten adviseren.

Bediening van de wastafelkraan
Tot slot zou je goed naar de bediening van de wastafelkraan moeten hebben. Wil je ‘m met een draaiknop kunnen bedienen? Wil je ‘m graag met een knop bedienen die je naar boven of beneden moet doen? Of gaat je voorkeur uit naar een no touch bediening? In dat laatste geval moet je kiezen voor een wastafelkraan met sensoren.



Reacties


Laatste nieuws