CBRE verwerft Nederlandse winkelbeheerspecialist

Vastgoedadviseur CBRE heeft de Nederlandse winkelbeheerspecialist SCM Europe (SCM) overgenomen. Door de overname van de in Houten gevestigde SCM versterkt CBRE hiermee haar positie in de Europese retailsector en in Nederland marktleider op het terrein van shopping centre management en aan- en verhuuradvisering van winkelvastgoed. Eerder dit jaar nam CBRE de activiteiten van ING REIM over.

CBRE’s pan-Europese retail business heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt door zowel strategische overnames als het vasthouden aan de strategie van de organisatie om   voortdurend te investeren in de diepte en de breedte van de dienstverlening. Vorige maand verworf CBRE Michael Peddar & Company, een Britse specialist in winkelvastgoed, gericht op de luxe goederen- en lifestyle sector. Eerder werden Euro Mall Centre Management en Espansione Commerciale verworven, twee grote retail property managers actief in Centraal- en Oost-Europa en Italië. CBRE Nederland nam in 2006 N+T over, waarmee de retailadviestak van de vastgoedadviseur in Nederland een grote vlucht nam.

Marco Hekman (foto), CEO van CBRE in Nederland: "Shopping centra zijn momenteel de meest gewilde investeringsobjecten in de Nederlandse markt, mede door dichtbevolkte verzorgingsgebieden die de winkelcentra als beleggingsobject succesvol maken. Door de expertise van SCM Europe te combineren met de kracht en de breedte van onze bestaande dienstverlening en mensen, zijn wij in staat om een ​​nog hoger service- en adviesniveau aan onze klanten te bieden en onze marktleidende positie in de retail vastgoedmarkt in Nederland verder te verstevigen. "

Albert Hoogland, CEO van SCM Europe, voegt toe: "SCM Europe is uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider in shopping centre management. Door toe te treden tot CBRE, wereldwijd marktleider in commercieel vastgoedadvies met eenzelfde focus op hoge kwaliteit en een ongeëvenaarde retail adviespraktijk, zijn we in staat zijn om significante voordelen te leveren aan bestaande en nieuwe klanten. "

 
Reacties


Laatste nieuws