Nationaal Leegstandsbeheer gaat strijd aan tegen leegstand

In Nederland staat ruim zeven miljoen vierkante meter vastgoed leeg. Dat brengt tal van risico’s voor de eigenaar met zich mee, waaronder waardedaling, inbraak en vandalisme. Nationaal Leegstandsbeheer, een nog jonge onderneming uit Den Haag, gaat de strijd tegen de leegstand aan met slimme oplossingen. Zo zorgt het voor tijdelijk beheer van dit leegstaande vastgoed.

Van de ruim zeven miljoen vierkante meter vastgoed die in Nederland leeg staat, gaat het bij drie miljoen daarvan om kantoorruimte. Lege kantoren brengen verschillende risico’s met zich mee. Hoewel de anti-kraakwet inmiddels van kracht is, blijft het gevaar bestaan dat onbevoegden het pand binnendringen. Daarbij neemt bij een leegstaand gebouw de kans op diefstal, brandstichting en vandalisme toe. Achterstallig onderhoud kan leiden tot lekkages of bevroren waterleidingen. Bovendien daalt een leeg kantoorpand in waarde en stijgen in veel gevallen de verzekeringspremies.

Betrouwbare gebruiker

Nationaal Leegstandsbeheer zorgt voor tijdelijk beheer van leegstaand vastgoed. De onderneming zoekt naar de juiste match tussen vastgoedeigenaar en bruiklener. Deze dienstverlening aan vastgoedeigenaren is in beginsel zonder kosten.

Bruikleners kunnen jonge ondernemers zijn, kunstenaars of woningzoekenden. Zij krijgen tegen zeer lage tarieven de beschikking over tijdelijk onderdak. De vastgoedeigenaar is gebaat bij een betrouwbare gebruiker van het pand. Door het gebouw niet leeg te laten, houdt het zijn sociale functie en de omgeving behoudt zijn leefbaarheid. Bovendien is het object representatiever bij bezichtiging door potentiële huurders of kopers.

Meer dan 10 jaar ervaring

Nationaal Leegstandsbeheer is een initiatief van Edward Davis. Davis heeft meer dan tien jaar ervaring in de vastgoedwereld en is ook actief aan de beleggingskant daarvan. Hij weet daardoor als geen ander wat er speelt in de branche en is een betrouwbare en deskundige gesprekspartner voor alle betrokken partijen.  Nationaal Leegstandsbeheer is landelijk actief, maar legt het accent op de Randstad.

Klik hier voor het bedrijfsprofiel van Nationaal leegstandsbeheer op vastgoedjournaal.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022