Vijfde winkelvastgoedfonds van Holland Immo Group komt op de markt

Na de lancering van eerdere Duitse winkelvastgoedfondsen komt participatiefondsaanbieder Holland Immo Group (HIG) binnenkort met Winkelvastgoedfonds 5 NV op de markt. Dit fonds, bedoeld voor particuliere beleggers, belegt in nieuwe winkels voor dagelijkse voorzieningen (food en non-food) in Duitsland. Inschrijven kan vanaf €10.000.

De vastgoedportefeuille bestaat uit twee binnenstedelijke winkelcentra, gelegen in Berlijn en Bruchhausen-Vilsen (deelstaat Niedersachsen) met als huurders o.a. REWE, Kaiser’s, Penny, Rossmann, Takko, DEPOT en KiK. De resterende gemiddelde looptijd van de huurcontracten bedraagt ruim 13,2 jaar. De beoogde looptijd van het fonds is 7 tot 10 jaar. Het fonds en de beheerder staan onder toezicht van de AFM. Zodra de prospectustoetsingen door de AFM en Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV) zijn afgerond, zal het fonds opengesteld worden voor inschrijving, naar verwachting medio oktober.

Het totale investeringsvolume bedraagt € 19,3 miljoen, waarvan € 11,0 miljoen (57%) hypothecair wordt gefinancierd en € 8,3 miljoen via deze emissie. Deelname is mogelijk vanaf € 10.000 (exclusief 3% emissiekosten).

Het verwachte totaal rendement bedraagt 8,8%. Het direct rendement, dat op kwartaalbasis zal worden uitgekeerd, is geprognosticeerd op 7,3% per jaar.

HIG is een top 10 aanbieder van niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en institutionele beleggers en heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het initiëren en beheren van winkelvastgoed beleggingen in Nederland en Duitsland. Sinds 2001 heeft HIG in totaal 21 vastgoedfondsen geïnitieerd met een totaal fondsvolume van € 685 miljoen. Daarvan is sinds 2008 ca. € 180 miljoen aan Duitse winkelvastgoedfondsen geïnitieerd.Reacties


Laatste nieuws