Kadaster: 'Particuliere beleggers kopen steeds minder woningen voor verhuur door opkoopmaatregelen'

De overheid is al een aantal jaar bezig beleggers op de koopwoningmarkt te weren, met onder andere de overdrachtsbelasting en de opkoopbescherming. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat vooral particuliere beleggers steeds minder huizen kopen om ze vervolgens te verhuren. Is dit een effect van de maatregelen van de overheid?

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Vincent van Ballegooijen

Het in dit artikel gestelde is onjuist. Er is geen sprake van een opkoopverbod, er is sprake van een verhuurverbod. Tenminste, er dient een vergunning te worden verkregen om te mogen verhuren en aan die vergunning kunnen allerhande voorwaarden worden gesteld. Ik mag kopen wat ik wil zonder er zelf in te gaan wonen, ik mag het alleen niet zomaar verhuren.

Geplaatst op 14 november 2022 om 10:46


Ariana Manduzai

@Vincent van Ballegooijen - de verwarring zit 'm in de terminologi. Wat jij verhuurverbod noemt, wordt de opkoopbescherming genoemd: https://www.volkshuisvestingnederland.nl/onderwerpen/opkoopbescherming

Geplaatst op 14 november 2022 om 11:54Laatste nieuws