Crowdrealestate als serieus alternatief voor de bank

De aankoop van het iconische koepelcomplex in Breda is middels het financieringsplatform Crowdrealestate binnen enkele weken succesvol gefinancierd. In september 2022 is het benodigde bedrag van 9 miljoen euro ruimschoots behaald en zelfs met circa 5 miljoen euro overtekend.

Het koepelcomplex is middels vijf afzonderlijke proposities gefinancierd, bestaande uit de koepelgevangenis, het poortgebouw, de vrouwenvleugel, het kliniekgebouw en het gerechtsgebouw. De afzonderlijke delen van het koepelcomplex waren allemaal binnen het uur voltekend. Investeerders konden op deze wijze zelf uit de projectdelen kiezen en tevens hun inleg spreiden.

Vastgoed toegangelijk gemaakt voor het grote publiek
Crowdrealestate is van origine een crowdfundingplatform waarbij investeren in vastgoed toegankelijk wordt gemaakt voor het grote publiek. Crowdrealestate is sterk groeiende en is inmiddels het grootste crowdfundingplatform voor vastgoed van Nederland. Daarbij heeft zij samen met circa 6.000 beleggers bijgedragen aan diverse bijzondere vastgoedontwikkelingen.

Investeerders in het Bredase koepelcomplex nemen hierbij de rol van de traditionele bank over en krijgen daarmee ook dezelfde zekerheden, zoals een eerste recht van hypotheek en een verpanding van de huuropbrengsten. De looptijd van de financiering is drie jaar en wordt een vaste rente van 6% maandelijks uitgekeerd.

Transformatie van de Koepel Breda 
De projectontwikkelaars en eigenaren VDD Development en Being zullen het koepelcomplex binnen enkele jaren transformeren tot een levendige herbestemming. Een zeer mooie bijkomstigheid is dat voorafgaand aan deze transformatie het koepelcomplex grotendeels verhuurd is aan de gemeente Breda. Dit ter huisvesting van 700 tot 800 asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen.

Crowdrealestate kan dan ook als serieus alternatief voor traditioneel financieren bij de bank worden gezien. Grotere bedragen zijn mogelijk en het verschil in rentetarieven wordt steeds kleiner. In het afgelopen jaar heeft Crowdrealestate zo onder andere een woonzorgcomplex in Winterswijk van 14 miljoen euro gefinancierd en in de zomermaanden nog een grootschalige woningportefeuille in Duitsland van 38,5 miljoen euro.

Meer informatie over het financieren middels Crowdrealestate? Ga dan www.crowdrealestate.com en neem contact met ons op.

Reacties