'Kijk eens verder dan je huisbank'

Van oudsher geven Nederlandse vastgoedbeleggers er de voorkeur aan zaken te doen met een relatief beperkt aantal banken. Dat is goed te begrijpen, want het is nu eenmaal prettig om te werken met mensen en organisaties waar je mee bekend bent.

Uit vertrouwdheid, loyaliteit of gemak – het zijn allemaal legitieme overwegingen om bij je bank te blijven bankieren. En niet onbelangrijk: een bank waarmee je als belegger een goede relatie hebt geeft je doorgaans ook op lastiger momenten toegang tot een vertrouwd financieringskanaal.

Gijs Elting, medeoprichter van Lenda.nl krijgt steeds vaker te horen dat de verwachtingen van de beleggers en de vertrouwde huisbank verder uit elkaar zijn komen te liggen bij nieuwe financieringsaanvragen. Een mogelijke oorzaak hiervan kan zijn dat het gewenste bedrag te laag is of de rente te hoog. Maar het gebeurt zelfs steeds vaker dat een bank helemaal afziet van het doen van een aanbieding. Dat is voor de betreffende belegger onprettig en het kan zelfs aan het sluiten van een deal in de weg staan.

Meer keuze
Zeker onder de huidige marktomstandigheden is het voor beleggers dan ook aan te raden een keuzemogelijkheid te hebben. Al was het alleen al omdat Lenda.nl een steeds groter verschil in risicoperceptie ziet tussen de banken. Het loont steeds meer om verschillende opties te hebben en je niet blind te staren op je vaste financieringspartij.

Lenda.nl heeft het daarom laagdrempelig gemaakt voor vastgoedbeleggers om aanbiedingen te krijgen bij meerdere financiers. Om eens verder te kijken dan de huisbank. Ze vertellen er graag meer over!

 

 



Reacties


Laatste nieuws