NIBC houdt rekening met andere marktverhoudingen

De woningbeleggingsmarkt wordt geconfronteerd met stijgende rentes en stijgende bouwkosten. NIBC houdt rekening met andere marktverhoudingen. “Maar we zijn in deze markt voor de lange termijn.”

NIBC is sinds 2015 actief met de Vastgoed Hypotheek. Amer Jagesar, een van de oprichters van de NIBC Vastgoed Hypotheek,  heeft in die jaren kleine beleggers zien doorgroeien. “We luisteren heel goed naar onze klanten. Zeven jaar geleden, tegen het einde van de kredietcrisis, lag de markt tamelijk stil. NIBC was één van de eerste op de buy-to-let markt. Aanvankelijk was er vooral vraag naar financiering van bestaande huurwoningen. Maar onze klanten maken een verandering door. Zo zijn ze bezig met nieuwbouw- en transformatietrajecten en zoeken daarvoor een bouwfinanciering. Vandaar dat we dat product aan onze activiteiten hebben toegevoegd. En daarbij zijn we er ook voor de grotere professionele beleggers.”

Het hoofdaccent ligt op woningfinanciering. Niet alleen in de grote steden, maar ook in middelgrote plaatsen verspreid over het land. In grotere portefeuilles kan deels sprake zijn van ander vastgoed, een kantoor, een winkel of maatschappelijk vastgoed, maar het gaat voornamelijk om woningbeleggingen. Accountmanager Arthur de Roode: “In steden met veel studenten financieren we ook beleggingen in studentenhuisvesting. Kamers zijn ook residentieel vastgoed.” Lees verder.Reacties


Laatste nieuws