Nestr wil in de toekomst ook actief zijn op de zakelijke vastgoedmarkt

Nestr Smart Finance wil de vleugels uitslaan naar de zakelijke vastgoedmarkt. Met leningen voor kantoren, winkels en kleinere bedrijfspanden. Het nieuwe product is in eigen huis door eigen medewerkers ontwikkeld. “De kans op mee-ondernemen maakt het bedrijf tot een aantrekkelijke werkgever”, zegt kredietanalist Mark Germs.

Nestr Smart Finance richt zich van oorsprong op de financiering van verhuurde woningen. Er kunnen ook combinatiepanden worden gefinancierd. In de toekomst wil Nestr ook actief zijn op de zakelijke vastgoedmarkt. Met leningen tot tweeënhalf miljoen euro voor kantoren, winkels en kleinere bedrijfspanden. Die nieuwe dienstverlening wordt op korte termijn geïmplementeerd.

Mark Germs was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe product. “Samen met collega’s, die eerder elders betrokken waren bij financiering van zakelijk vastgoed, hebben we in een paar maanden tijd een nieuw product ontwikkeld. Ook hebben we nagedacht over de beoordeling van dergelijke aanvragen. Beleggingen in zakelijk vastgoed zijn anders dan investeringen in residentieel vastgoed. We krijgen hierdoor straks een ander type klant over de vloer. Ook zullen we andere vragen moeten stellen, bijvoorbeeld over assetmanagement en leegstandsrisico’s.” Lees verder.



Reacties


Laatste nieuws