Cofely helpt WTC Amsterdam aan BREEAM-certificaat

Het internationale installatiebedrijf Cofely heeft een belangrijke rol gespeeld bij de toekenning van het BREEAM-certificaat - een internationale methode om de duurzaamheid van gebouwen en gebieden te beoordelen - aan de E-Toren van het World Trade Center in Amsterdam.

De toekenning van het certificaat door de Dutch Green Building Council aan ING Real Estate Investment Management (eigenaar van het World Trade Center Amsterdam) en Beheermaatschappij WTC Amsterdam markeert een belangrijk mijlpaal. Het is namelijk de eerste keer dat gebouwen in Nederland hiermee worden gecertificeerd. De E-Toren heeft achtereenvolgens drie en twee sterren gekregen voor respectievelijk asset en beheer. Cofely - verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle installaties van World Trade Center Amsterdam - nam de coördinatie van het certificeringsproces voor haar rekening.

“Onze ambitie is WTC Amsterdam verder te verduurzamen op basis van het BREEAM-proces”, vertelt Christiaan Huijg, Managing Director van WTC Amsterdam. “Cofely heeft ons vanaf het begin terzijde gestaan bij de ontwikkeling van een helder en doordacht plan. Zij zet haar expertise op het terrein van duurzame technologie in om zowel de energieprestatie van onze gebouwen te verbeteren als de CO2-uitstoot te reduceren. Deze certificering toont aan dat wij hiermee op de goede weg zijn.”

“Cofely beschouwt deze certificering als een erkenning van haar ambitie een bijdrage te leveren aan een lager energieverbruik van WTC Amsterdam. Duurzame bedrijfsvoering is een belangrijke pijler van de strategie van WTC Amsterdam. Cofely heeft de deskundigheid in huis om hierbij te ondersteunen. Wij investeren veel in duurzaamheid en deze certificering is het bewijs dat we hierin uitstekend slagen” zegt Han Blokland, CEO van Cofely Nederland.

Reacties