Tips voor een badkamerrenovatie

Eindelijk is het moment daar: je gaat jouw badkamer renoveren. Jouw huidige badkamer vind je een beetje oubollig en je wilt graag een modernere look. Je kijkt er daarom helemaal naar uit om lekker te ontspannen in jouw nieuwe douche. Echter, voordat dat kan moet er wel hard gewerkt worden. Lees daarom dit blog voor een aantal tips!

Voorwerk
Een goed begin is het halve werk. Je kunt jouw badkamer voor een aantal dagen of weken even niet gebruiken, dus is het belangrijk dat je een goed plan hebt. Maak een planning voor elke dag van de renovatie waarop staat wat er gedaan moet worden. Als je niet heel veel verstand hebt van een renovatie, kun je ook een specialist inschakelen. Zo heb je een beter beeld van het proces en weet je wanneer je weer kunt douchen in jouw eigen huis. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat je in de tussentijd een manier vindt om jezelf alsnog schoon te kunnen maken. Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend een teiltje met warm water maken en jezelf op die wijze schoonmaken. Echter, dat is niet altijd erg comfortabel. Ga daarom na of er iemand is bij wie je kunt douchen die in de buurt woont. Stel daarnaast ook jouw budget op, want de keuzes die je maakt zijn vooral daarvan afhankelijk.

Duurzaamheid
De afgelopen jaren proberen we steeds milieubewuster te leven. We douchen korter, nemen zonnepanelen en steeds meer mensen eten vegetarisch. Met de inrichting van jouw badkamer kun je een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen. Koop bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop. Deze douchekop zorgt ervoor dat er minder water per minuut wordt doorgevoerd door middel van een begrenzer. Toch voelt een waterbesparende douchekop alsnog erg krachtig op de huid, want het water wordt gemengd met lucht waardoor de waterdruk hoog genoeg is. Daarnaast kun je energie besparen met een elektrische radiator. Het is milieuvriendelijker dan gas en daarnaast is het mogelijk om de elektrische radiator op te hang waar je wilt. Deze hoeft namelijk niet op de leidingen aangesloten te worden. Best handig, toch? Tot slot is een elektrische verwarming ook veel beter voor de portemonnee, want de gasprijzen zijn veel duurder dan de prijzen voor elektriciteit.

Dan is het nu eindelijk tijd om alles te gaan kopen voor jouw nieuwe badkamer! Sanitairwinkel is een winkel met een groot assortiment aan wastafels, wc’s douches en veel meer sanitaire producten. Neem daarom vooral een kijkje op de site!

Reacties