ABN Amro: kans op recessie overdreven, koop vooral vastgoedaandelen

De beleggingsanalisten van overheidsbank ABN Amro vinden de kans op een Europese recessie overdreven. Zij adviseren beleggers zich bij hun investeringen vooral te richten op bedrijven die een hoog dividend uitkeren zoals vastgoedondernemingen. Zelf hebben de analisten in hun modelportefeuille hun aandelenwegingen juist opgehoogd.

Dat melden de analisten van ABN Amro in hun nieuwste rapport 'Redefining Quality'. De bank houdt nu 19% van zijn modelportefeuille in cash aan, 28% in obligaties, 43% in aandelen en 10% in alternatieve investeringen. De aandelen-posities zijn dus verhoogd naar een bescheiden overweight-postie, omdat de bank geen geloof hecht aan de terugkeer van een recessie, maar wel gelooft in een oplossing van de schuldenproblematiek en aandelen in de visie van de bank aantrekkelijk zijn gewaardeerd. Veel risisco's aan de onderkant zijn volgens ABN Amro al ingeprijsd.

ABN Amro ziet verder veel rendementskansen bij bedrijfsobligaties en obligaties met een hoog rendement, in aanvulling op Scandinavische valuta. En de bank heeft vooral de vastgoedfondsen weer in beeld ‘omdat beperkt aanbod een opwaartse druk op huren heeft’. Vooral het aandeel Corio is hiervoor geschikt om aan te kopen.

 Reacties


Laatste nieuws