'Koopwoning het meest geliefd onder zoekenden'

Woningzoekende consumenten willen het vaakst een koopwoning. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze aangepast kan worden aan de eigen wensen en behoeften. Veel aspirant koopstarters geven daarnaast echter ook aan dat een koopwoning een goede investering is. Ondanks de huidige malaise op de woningmarkt houden consumenten dus vertrouwen in de woning als investeringsobject. Dit blijkt uit onderzoek van WoonKennis.

Enkele resultaten uit hun onderzoek:

 

- 57% actief en latent woningzoekenden wil kopen vanwege vrijheid bij aanpassingen

- 54% noemt investering in de toekomst als reden voorkeur koopwoning

- Gunstige tijd te kopen voor first time buyers, doorstromers in lastig parket

 

Van de consumenten die actief of latent zoeken naar een woning geeft 59% voorkeur aan een koopwoning. Iets meer dan een kwart wil liever huren en 12% heeft geen voorkeur.

Aan woningzoekers met voorkeur voor een koopwoning is gevraagd naar de reden hiervoor. Hieruit blijkt dat consumenten het vaakst voorkeur hebben voor een koopwoning omdat ze deze kunnen aanpassen aan de eigen wensen en behoeften. Gemiddeld 57% van de woningzoekenden met voorkeur voor een koopwoning geeft dit aan.

Van de woningzoekenden met voorkeur voor een koopwoning geeft 54% als reden dat een koopwoning een investering is in de toekomst. Ondanks prijsdalingen, lange verkooptijden en moeilijk verkoopbare woningen heeft de koopwoning dus nog steeds het imago van een goede investering.

 Reacties


Laatste nieuws