UPDATE: Bank Van Lanschot koopt huis voetballer Bogarde

Het zeer grote huis van voetballer en oud-international Winston Bogarde in Amsterdam Osdorp is vandaag afgehamerd op een zeer laag bedrag ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs.

Volgens website www.koopeenveilinghuis.nl. is het landhuis van Bogarde uiteindelijk voor ‘slechts’ €1,1 mln verkocht , terwijl Bogarde een hypotheeklening op het pand had rusten van €2,8 mln. UPDATE: Naar verluidt heeft Van Lanschot bank het huis gekocht. Van Lanschot heeft een groot deel van de hypotheeklening aan Bogarde verstrekt. Bekend is dat banken meebieden bij executieveilingen om de prijs op te drijven maar in dit geval bleef Van Lanschot zelf de enige hoogste bieder. Bogarde blijft zitten met een restantschuld van €1,7 mln.

Het huis werd openbaar geveild omdat Bogarde een betalingsachterstand zou hebben. Zo zou hij hebben verzuimd de hypotheek op tijd te betalen. Het landhuis uit 1996 telt acht kamers, waaronder een feest- en een wijnkelder. Het perceel is in totaal 3260m2 groot. Het grootste huis van Amsterdam, zoals het vaak genoemd werd, stond al vier jaar te koop en werd eerder in prijs verlaagd, namelijk van €3.500.000 naar €2.950.000.

Eerder dit jaar bracht hypotheekverstrekker Van Lanschot Bankiers om dezelfde reden zijn luxueuze penthouse in de Rotterdamse wolkenkrabber De Hoge Erasmus naar de veiling, zo meldt de Telegraaf.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022