Blog Jos Westra, oprichter lenda.nl: the need for speed

Ook voor investeerders en beleggers in vastgoed zijn de onzekere tijden voorlopig nog niet voorbij. Geopolitieke ontwikkelingen dragen bij aan een onrustig economisch klimaat en stijgende inflatie zorgt over de hele linie voor een negatief sentiment. Stijgende rentes vormen nog steeds een van de hete hangijzers en zeker ook de hoge volatiliteit van die rentes. De timing van het vastzetten van een rente bij de juiste financier is meer dan ooit van belang. Zo betekent het feit dat de kapitaalmarktrente de afgelopen ruim twee maanden met zo’n 180 basispunten is gestegen dat het verschil beduidend groter is dan het margeverschil tussen de meeste financiers.

Ondanks deze roerige omstandigheden blijft er bij veel partijen de behoefte om te investeren, maar snelheid van handelen bij het vinden van de juiste financier is cruciaal. Daarbij zijn er in de basis drie elementen die het verschil kunnen maken.

Om te beginnen is er behoefte aan informatie van hoge kwaliteit, die snel voorhanden moet zijn. Er is op dit moment bijzonder weinig tijd voor rustige contemplatie, dus beschikbare data moet up to date, correct en relevant zijn. Daarnaast moeten vragen van een financier snel beantwoord worden. Dat is in het algemeen natuurlijk prettig, maar onder de huidige omstandigheden kan het snel beantwoord krijgen van een vraag het verschil maken tussen wel of niet met elkaar in zee gaan. Dan is er nog actief procesmanagement, dat onder meer tot doel heeft de aanvrager van een financiering vanaf het eerste moment te ontzorgen.

Voor de meeste vastgoedeigenaren geldt dat zij deze drie elementen als essentieel zien, maar ook dat zij niet de tijd hebben financiers hierop te toetsen. En dat maakt deskundige intermediairs relevanter dan ooit.

Sinds juni helpen wij vastgoedbeleggers en -investeerders via lenda.nl sneller en eenvoudiger de juiste financiering te vinden. Voor een flink aantal partijen hebben we inmiddels het verschil kunnen maken tussen deal en no-deal. Daar zijn we trots op.

We vertellen u er graag meer over!

Dit was een bijdrage van Jos Westra, oprichter lenda.nl.



Reacties


Laatste nieuws