Provincie Zuid-Holland stelt €500.000 subsidie beschikbaar voor flexwoningen voor starters

De provincie Zuid-Holland stelt €500.000 subsidie beschikbaar voor flexwoningen voor starters tot 28 jaar. Het bedrag is bestemd voor de bouw van kleine sociale huurwoningen. Jongeren hebben vaak onvoldoende inschrijftijd opgebouwd om voor een reguliere sociale huurwoning in aanmerking te komen. Een flexwoning kan dienen als tijdelijke opstapwoning.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.



Reacties

Mark ter Bals

Komt op mij ondoordacht over. Gemeenten kunnen aanvragen en krijgen het geld; corporaties moeten het realiseren. De tijd tussen aankondigen van de subsidieregeling en het sluiten van de aanvraagtermijn is slechts enkele weken. Dus veel te kort om een plan te maken. Dus gaan hiervan vooral projecten profiteren die al een vergevorderd plan waren en die zonder de subsidie ook wel gerealiseerd zouden worden. Of erger nog: een slimme gemeente en dito woningcorporatie kunnen een deel van hun reguliere nieuwbouw die al in de pijplijn zit omkatten naar 'flexwonen' om zo 5000,- per woning te cashen. Gemeenten en ook woningcorporaties kunnen best een extraatje gebruiken, maar deze regeling lijkt op voorhand niet efficiënt of doelmatig.

Geplaatst op 12 oktober 2022 om 14:27



Laatste nieuws