Ontwikkelaar Multi krijgt nieuwe ceo en financiering

Multi Corporation, de grootste zelfstandige retailontwikkelaar in Europa en Turkije, krijgt een nieuwe ceo: Heino Vink (foto). Glenn Aaronson, sinds 1 juni 2007 de ceo van Multi, zal een stap terugdoen en krijgt een nieuwe functie binnen het concern. Tegelijk maakt Multi bekend dat het met een syndicaat van 11 banken onder leiding van de Nederlandse bank NIBC tot overeenstemming is gekomen over een herfinanciering een bedrag van € 850 mln.

Hiermee is de basis versterkt voor continuïteit van de onderneming en is ruimte gecreëerd voor de verdere uitvoering van de strategie van de onderneming. Het management van Multi is, in deze uitdagende omstandigheden op de financiële markten, verheugd met dit blijk van vertrouwen in de onderneming en haar strategie, zo meldt de ontwikkelaar.

Multi in haar bericht: “Strategisch zal Multi zich blijven richten op twee pijlers. Dit is allereerst de vertrouwde kernactiviteit als initiator, ontwerper en ontwikkelaar van nieuwe winkel- en stadscentra in nauwe samenwerking met beleggers. En daarnaast is dat ook het opereren als full service company die optreedt voor beleggers, retailers en steden op het gebied van (her)ontwikkeling, design, research, marketing, leasing en mall management.”

Hans van Veggel, chairman van de executive board van Multi: “De onderneming staat er goed voor. Met deze financiële faciliteit ligt er een uitstekende basis voor continuering van onze strategie. Ook hebben we onze organisatiestructuur efficiënter gemaakt. Er is een managementlaag weggenomen en de landenmanagers zijn toegetreden tot het executive committee. Als gevolg van deze veranderingen is ook een nieuwe CEO voor de executive board benoemd. Wij zijn zeer verheugd dat Heino Vink (1974) deze functie gaat vervullen.”

Heino Vink is vanaf 1999 actief binnen het voormalige Amstelland en door de fusie sinds 2002 actief binnen Multi, waarvan de laatste paar jaar verantwoordelijk voor Nederland, België en Frankrijk. “Vink is een echte vastgoedman; commercieel, communicatief en met het elan en modern leiderschap dat past bij de creatieve, ondernemende cultuur van Multi en ook bij de uitdagingen in de (retail)markt waarin wij actief zijn. In die markt zijn wij zeer goed en competitief gepositioneerd en gaan we op volle kracht vooruit.”, zegt Hans van Veggel.

De executive board zal naast Hans van Veggel, Heino Vink en Eric van Duren (Chief Investment Officer) bestaan uit Mark van den Berg (Chief Financial Officer) en Jochen Blaffert (Chief Legal Officer), die recent tot de board zijn toegetreden. Van den Berg (1973) was eerder non-executive lid van de board en is sinds medio 2010 voltijds actief binnen Multi. Blaffert (1971) was eerder actief als advocaat en directeur legal and compliance. “In de nieuwe structuur is de aansturing robuuster en ligt er door de hele organisatie meer nadruk op risk management. Door de herfinanciering staat de balans er uitstekend voor.”, aldus Mark van den Berg.

Glenn Aaronson stapt over naar een nieuwe functie binnen Multi als non-executive chairman van het eigen winkelfonds in Turkije, dat de komende vier jaar toe moet groeien naar een beursnotering. Hans van Veggel: “Wij danken Glenn voor zijn niet aflatende inspanningen gedurende de laatste jaren en zijn dankbaar dat zijn betrokkenheid in zijn nieuwe rol behouden blijft.”

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022