Valad neemt 49% belang in vastgoedfonds ECREL

De Europese multi-let vastgoed vermogensbeheerder Valad verwerft 49% van de aandelen in ECREL. De rest van de aandelen blijft in bezit van de oorspronkelijke investeerders. De acquisitie van het minderheidsaandeel gaat gepaard met het innemen van twee plekken in het fondsbestuur.

Tevens heeft Valad met de Lloyds Banking Group een herfinanciering geregegeld voor het pakket van € 200 miljoen aan leningen in vastgoedfonds European Commercial Real Estate Limited (ECREL).

Valad is al vanaf 2010 betrokken bij het intensieve beheer van ECREL. De portefeuille heeft een gemengd commercieel karakter en omvat  48 objecten, verspreid over Scandinavië, Duitsland en Nederland.  Zo maken de  Edge Offices, acht markante kantoorgebouwen aan de zuidelijke rand van Amsterdam Zuidas, onderdeel uit van ECREL.

"Wij hebben ook in Nederland vanaf 2010 op een betrokken manier gewerkt aan duurzame versterking van deze vastgoedportefeuille,” zo verklaart  Mark McLaughlin, algemeen directeur van Valad Nederland. “ Wij bieden niet alleen ruimte op prima locaties, maar ook alle flexibiliteit, service en ondersteuning zodat huurders zich volledig kunnen wijden aan hun eigen organisatie.  De succesvolle herfinanciering en het verwerven van een aanzienlijk bedrag van het eigen vermogen maken duidelijk dat er veel vertrouwen bestaat in ECREL en de kwaliteit van mijn team en onze collega’s elders in Europa.”Reacties


Laatste nieuws