Yield Plus gaat bomen planten met Trees for All

Vastgoedbeheer en verduurzaming, bij Yield Plus vinden ze het niet meer dan logisch om een ‘groene koers’ te varen. Daar sluit de nieuwe samenwerking met Trees for All naadloos bij aan. Yield Plus heeft bij deze organisatie een eigen bedrijfsbos met 2.500 bomen aangekocht, de helft daarvan wordt in Nederland geplant, de andere helft in Bolivia.

Meer bomen betekent een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Met deze samenwerking hoopt Yield Plus bij te dragen aan een groenere toekomst. Trees for All past goed bij de duurzame overtuigingen van de vastgoedbeheerder, die al jarenlang de CO2-uitstoot van kantoorgebouwen reduceert door verspilling uit gebouwen te halen.

Impact maken
De Nederlandse overheid heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen bepaald, zo moeten kantoorgebouwen over vastgestelde energie labels beschikken de komende jaren. Vastgoedbeheerder Yield Plus helpt eigenaren om deze labels te behalen door onder andere energiereductie en het optimaliseren van installaties. Die duurzame visie wordt door de vastgoedbeheerder al jaren naar buiten toe uitgedragen. Elk jaar steunt Yield Plus een goed doel of maatschappelijke organisatie. Dit jaar is de keuze gevallen op Trees for All. Esther den Ouden, Marketing Manager bij Yield Plus, licht toe: “Trees for All draagt duidelijk uit dat zij ‘een groene en gezonde aarde voor iedereen’ willen. Dat doel hebben wij ook als ‘duurzame’ vastgoedbeheerder. Daarom voelt deze samenwerking voor ons als een logische stap.”

Glynnis Dam, Director of Operations bij Yield Plus, voegt daaraan toe: “We zijn maatschappelijk verantwoord bezig door iedere eigenaar en gebruiker aan te sporen om de energie te besparen dus CO2 reductie te realiseren. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een betere wereld. Met deze samenwerking gaan we weer een stap verder en dragen we uit waar we voor staan.”

Meer dan CO2-compensatie
Trees for All plantte al bijna 7 miljoen bomen en struiken in Nederland het buitenland. Niet alleen helpt het planten van bomen om CO2 te compenseren, ook om de biodiversiteit in stand te houden is het belangrijk. Hier levert Yield Plus nu actief een bijdrage aan.

Meer informatie is te vinden op de website van Trees for All

Reacties