Opmerkelijk: Alcatel-Lucent voegt twee kantoren samen in nieuw gerenoveerd Centre Court

Het ICT en datacommunicatie bedrijf Alcatel-Lucent gaat haar bestaande kantoren in Rijswijk en Hilversum samenvoegen tot één bestaand kantoorbouw in  Haarlemmermeer. Het zal zijn intrek nemen in het volledig gerenoveerd gebouw Centre Court in Hoofddorp, een belegging van Syntrus Achmea.

Bij deze opvallende transactie heeft Alcatel-Lucent uit respect voor het milieu en vanwege de huidige kantorenleegstand bewust gekozen om een bestaand pand te renoveren en verduurzamen. De huurder zal 7069 m2 gaan afnemen in Centre Court dat gelegen is aan de Antareslaan 1-27 in Hoofddorp.

In een commentaar zegt wethouder Economie, Arthur van Dijk: “Ik vind het bijzonder dat een bedrijf als Alcatel-Lucent heeft gekozen om een bestaand gebouw te renoveren en te verduurzamen. Hiermee lopen zij voorop in Nederland. Daarbij is het voor ons als gemeente een bevestiging dat inspanningen om bestaande leegstand te presenteren als geschikte locatie loont. Uiteraard zijn wij ook blij dat zij voor Hoofddorp hebben gekozen. Gemeente Haarlemmermeer wil graag een goede vestigingslocatie voor bedrijven en ondernemers zijn. Wij werken hard aan onze werklocaties: ze zijn goed bereikbaar en wij kijken naar de omgevingskwaliteit en representativiteit van de terreinen. Alcatel-Lucent heeft dat gezien en dat waardeer ik.”

Directeur Jeanine van der Vlist van Alcatel-Lucent: “De bereikbaarheid van het nieuwe kantoor is voor ons erg belangrijk, net zoals de uitstraling van het kantorenpark, de omgeving en het kunnen parkeren voor de deur. Het gebouw in Hoofddorp past precies bij wat wij voor ogen hebben. Ik ben blij met de keuze en de goede samenwerking met de gemeente.”

De planning voor verhuizing van de kantoren Hilversum en Rijswijk naar Hoofddorp staat gepland op voorjaar 2012.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022