Topambtenaar Chris Kuijpers in gesprek met Michiel Vrijman van Heimstaden: 'Het verdienmodel wordt echt anders'

“Het is echt niet de bedoeling van dit kabinet om de belegger van de woningmarkt weg te jagen. Integendeel, we hebben de beleggers hard nodig.” Dat bezweert directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen van het ministerie, Chris Kuijpers in een exclusief gesprek voor Vastgoedjournaal.nl met Michiel Vrijman van Heimstaden. “We proberen een balans te zoeken, maar reken er wel op dat voor alle partijen het verdienmodel echt anders wordt.”

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

"..Projecten worden stilgelegd, beleggingsbeslissingen worden uitgesteld.."
Blijkbaar is de woningbouwimpuls voor een aantal en vaak duurzame binnenstedelijke bouwprojecten simpelweg ontoereikend. Zeker die sleutelprojecten die duizenden woningen toevoegen nabij knooppunten van openbaar vervoer vragen met spoed om een extra investeringsimpuls van het rijk. De gemeentes, ontwikkelaars en beleggers kunnen dit in de huidige situatie niet alleen bolwerken. Meer risico's delen en vertrouwen vergroten is van groot belang. Stilstand is achteruitgang en dat geldt zeker voor de ambitieuze aanjagers onder de gebieds- en projectontwikkelingen, zoals o.a. The Grace in Den haag (CID) of Knoop XL in Eindhoven (Brainportregio). Het rijk moet zich hier heel bewust van zijn en nu serieus acteren om die grootstedelijke ontwikkelingen tot bloei te kunnen brengen en juist hier de duurzame woningbouw te versnellen. In het belang van de woningzoekenden, maar vooral ook voor de integrale duurzame economische groei van die stedelijke regio's als totaliteit. Werp die integrale blik vooruit, Hugo!

Geplaatst op 15 september 2022 om 10:24