IKEA nu volledig eigenaar van Atlas ArenA Amsterdam

Pronam Aurora, een dochter van de Inter Ikea Group, is met de overname van de laatste 13,375% aandelen van PingProperties, volledig eigenaar geworden van het herontwikkelde kantorencomplex Atlas ArenA Amsterdam.

Deze gefaseerde overname van aandelen is geheel volgens de afspraken zoals die tussen beide partijen zijn gemaakt in 2007, bij de start van de herontwikkeling van dit multifunctionele kantorencomplex in Amsterdam Zuidoost.

Cees Gehrels, Managing Director van Pronam: “Deze transactie markeert het begin van de afrondende fase van de herontwikkeling van dit complex en past volledig in onze strategie van long term investments. De afgelopen jaren hebben wij op constructieve wijze met PingProperties samengewerkt. Een samenwerking die tot resultaat heeft dat de leegstand op Atlas ArenA Amsterdam in 3,5 jaar tijd van plusminus 85% is teruggebracht naar circa 9%. Hiermee hebben wij de kracht van herontwikkeling van gebouwen en toevoeging van functies bewezen. Atlas ArenA Amsterdam is dan ook zeer aantrekkelijk gebleken voor huurders en werknemers en weer een geweldige locatie voor (inter)nationale ondernemingen.”

Atlas ArenA Amsterdam is in totaal circa 76.500 m2 groot verdeeld over 6 gebouwen inclusief een parkeergarage met plek voor plusminus 1.650 auto’s. In 2013 wordt het complex verder uitgebreid met een 4-sterren ‘Courtyard by Marriott’ hotel met 170 kamers.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022