55% van woningzoekenden is jaloers op woonkansen van eerdere generaties

Meer dan de helft van de woningzoekenden (55%) is jaloers op de kansen die eerdere generaties, zoals hun ouders, in het verleden hebben gehad op de woningmarkt. Onder jongeren (<30) is dit zelfs 62%. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van modulair bouwer Daiwa House Modular Europe.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

René Hogenboom

Het moet toch niet zotter worden. De media zijn alleen maar afgestemd op zieligheid. Toen ik in 1977 afstudeerde had ik ook een studieschuld en kon ik met een aanvangsalaris van 33.000 gulden bij de NMB bank ook maar een hypotheek krijgen van 100.000 gulden. De woningmarkt was net zo hyper als nu en er lag geen koopwoning binnen mijn bereik. Toch kocht ik een woning in een hofje in Naarden voor 160.000 gulden, met behulp van mijn werkgever en het salaris van mijn vriendin. De markt stortte daarna in en in 1982 verkocht ik die woning voor 100.000 gulden; een verlies van 60.000 gulden. De rentes waren toen 14%. Zielig, zielig, zielig, maar geen haan die er naar kraaide. Gewoon hard werken en zorgen dat je er weer bovenop komt en niet die attitude van: "I want it all and I want it now".

Geplaatst op 25 augustus 2022 om 12:31