De belangrijkste kosten bij een verbouwing van je badkamer

Is het tijd om je badkamer te verbouwen, maar weet je niet op welke kosten je kunt rekenen? We helpen je graag op weg. In dit artikel lees je op welke kosten je kunt rekenen, wat de gemiddelde kosten van een badkamerverbouwing zijn en hoe je kosten kunt besparen.

Badkamer verbouwen: aan deze kosten moet je denken
Hoe hoog de kosten voor een badkamerverbouwing uiteindelijk uitvallen, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wie kiest voor een badkamer met extra luxe, is duurder uit dan iemand die kiest voor een minimalistische badkamer. Er zijn echter enkele kosten waar je tijdens een verbouwing niet onderuit komt. Denk hierbij aan de kosten voor de tegels, een douche en een wastafel.

De kosten zijn ook afhankelijk van de grootte van je badkamer. In een ruime badkamer, zul je een grotere oppervlakte moeten betegelen. Daarnaast kiezen mensen in een grote ruimte sneller voor vrijstaande baden.

De gemiddelde kosten voor een badkamerverbouwing
Kies je voor een volledige verbouwing? Dan vallen de gemiddelde kosten voor een nieuwe badkamer tussen de 10.000 en 13.000 euro. Wie kiest voor een gedeeltelijke renovatie, kan rekenen op kosten tussen de 6.000 en 10.000 euro. Deze gemiddelde kosten zijn gebaseerd op een badkamer afmeting van negen vierkante meter. We hebben rekening gehouden met sanitair, tegels, leidingen en verlichting.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de kosten hoger of lager uitvallen. Dit is afhankelijk van je eigen wensen en het aantal nieuwe voorzieningen.

Zo bespaar je kosten bij een verbouwing
Gelukkig zijn er manieren om kosten te besparen. Zo kun je kiezen voor sets, zoals een toiletset of doucheset. Deze sets worden compleet met toebehoren geleverd en vallen vaak een stuk voordeliger uit. Kies daarnaast voor een inloopdouche in plaats van een douchecabine. Bij een douchecabine hoef je ten slotte alleen zorg te dragen voor de douche, de douchevloer en een douchewand.

Vind je marmer, beton of hout een mooie basis voor in de badkamer? Overweeg dan marmerlook tegels, betonlook tegels of houtlook tegels. Deze tegels hebben alle voordelen van de echte materialen, ze zien er hetzelfde uit, maar ze zijn een stuk voordeliger!

Uitbesteden of zelf verbouwen?
Ben je zelf een uitstekende loodgieter, timmerman of stukadoor en prima zelf in staat om een deel van de verbouwing te doen? Doe dit dan vooral. Je bespaart namelijk een hoop kosten wanneer je een deel van het werk zelf doet.

Ben je zelf niet handig, maar vind je een aannemer te duur? Vraag dan eens rond in je omgeving. Wie weet kan een van je kennissen je helpen met het monteren van je nieuwe bad.Reacties


Laatste nieuws