Vrijdag 2/9: wat er verder vandaag gebeurde…

Voor de vastgoedprofessionals met weinig tijd zet Vastgoedjournaal de voornaamste vastgoedontwikkelingen van de dag nog eens kort samengevat op een rij.

- Levensmiddelenbedrijf Sime Darby Unimills gaat haar hoofdkantoor in Dordrecht vestigen. Het heeft 3131 m2 kantoorruimte met 55 parkeerplaatsen gehuurd aan Wilgenbos 2-10 in Dordrecht. Het uit 2002 stammende kantoor is eigendom van Syntrus Achmea Vastgoed. Ooms partner in Dynamis en Actys traden op namens verhuurder. Sime Darby Unimills werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

-Brancheorganisatie Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) is gestart met vakgerichte trainingen voor leden én niet-leden van de branchevereniging.  VGM NL wil hiermee de kennis en kunde binnen de wereld van het vastgoedmanagement op een zo hoog mogelijk niveau brengen. De brancheorganisatie heeft vijf trainingen samengesteld op het gebied van Relatiemanagement 2.0, Veiligheid in en om vastgoed, Technisch manager als ambassadeur, Illegaal gebruik van het vastgoed en Social Media.

- Gezondheidsproductenfabrikant Forever Direct E.U. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor haar nieuw te bouwen distributiecentrum op Bedrijvenpark Borchwerf II dat in de gemeenten Roosendaal en Halderberge ligt. De huurovereenkomst betreft ruim 17.000 m² logistieke en 1.000 m² kantoorruimte. Het object wordt geheel op maat ontwikkeld en in het vierde kwartaal van 2012 opgeleverd. Forever Direct E.U. werd geadviseerd door Groenewout en CB Richard Ellis.

-Belegger Internos Real Investors heeft voor haar fonds EIRE acht multi-let bedrijfsgebouwen verkocht aan vastgoedonderneming Cortona voor haar fonds Cortona Bedrijfshallen I CV. In Amsterdam gaat het om zeven gebouwen aan de Asterweg 1-15 en 10 met een totale oppervlakte van 8.200 m². In Etten-Leur betreft het de Penningweg 32-34 met een oppervlakte van 5.600 m². Cortona heeft hiermee haar eerste vastgoedfonds vormgegeven. De bedrijfsgebouwen in Amsterdam en Etten-Leur waren onderdeel van een portefeuille die uit nog elf andere objecten bestaat en verspreid over Nederland worden verkocht. Het zijn acht bedrijfsgebouwen, twee kantoren en een bedrijfsverzamelcomplex waarvan de metrages variëren van 2.000 m² tot 20.000 m². DTZ Zadelhoff bracht deze transactie namens de verkoper, Internos Real Investors, tot stand.

-Deze week is Luuk Lantinga gestart als Directeur Vastgoed van PLUS Retail. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de strategie van PLUS Vastgoed en de uitwerking hiervan voor de PLUS organisatie als geheel. In zijn laatste functie werkte Luuk Lantinga als Directeur van WPM Planontwikkeling. Hiervoor was Lantinga Managing Director voor Redevco Nederland en is hij werkzaam geweest als Directeur van Ahold Vastgoed.

-DHG verhuurt aan Opti Warehousing B.V. koelloodsen aan de Keilestraat 36-50 te Rotterdam. Opti Warehousing tekende een 5-jarige huurovereenkomst voor de huur van Cel 6 t/m 10 van totaal ca. 6.110 m². De overige cellen 1 t/m 5 van totaal ca. 7.344 m² worden ook door Opti Warehousing gehuurd voor een nader overeen te komen periode.

-Wooncompagnie en VolkerWessels Vastgoed hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 15 huurwoningen in fase A1 van Dorpsveld in Nes Noord te Schagen. De 15 eengezinswoningen met tuin zijn volgens het ClimateReady concept ontwikkeld: ze hebben standaard vloerverwarming, een HR-ketel, een douchewarmtewisselaar, waardoor een EPC van 0,6 wordt gerealiseerd. Naast deze 15 huurwoningen worden in fase A1 van Dorpsveld ook nog 26 koopwoningen gerealiseerd. Start bouw van de 41 woningen is gepland in maart 2012.

-Per 1 september zal MVGM Bedrijfshuisvesting de activiteiten van Buis Makelaars te Arnhem overnemen. De heer R.J. (Robert Jan) Buis zal per die datum tot Directeur Kantoor Arnhem worden benoemd en de taken van R.J. (Rob) Hengeveld overnemen. Rob Hengeveld wordt per 1 september benoemd tot Directeur Projecten binnen MVGM. Daarnaast zal hij Kantoor Arnhem blijvend ondersteunen als adviseur. Robert Jan Buis was eerder werkzaam voor Engelsing Makelaars (overgegaan in Meeùs en opvolgend MVGM). Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan binnen de vastgoed financieringssector en als zelfstandig ondernemer op het gebied van vastgoedbeleggingen en vastgoedmarketing.

 

 

 Reacties


Laatste nieuws