Donderdag 1/9: wat er verder vandaag gebeurde…

Voor de vastgoedprofessionals met weinig tijd zet Vastgoedjournaal de voornaamste vastgoedontwikkelingen van de dag nog eens kort samengevat op een rij.

-De vastgoedanalisten van Kempen & Co zijn erg somber over de gevolgen van de schulden- en eurocrisis in Portugal, Italië en Griekenland en Spanje (PIGS-landen). Zo zijn de koersen van genoteerde vastgoedfondsen uit die landen veel sterker gedaald dan fondsen met vastgoed in de meer stabielere eurolanden.  Dat vertelde Dick Boer, Executive Director Corporate Finance for European Real Estate bij Kempen & Co tijdens de vorige week gehouden EPRA-conferentie, het platform van Europees beursgenoteerd vastgoed. Dat geldt ook voor de discount – het verschil tussen de hogere taxatiewaarde en lagere beurswaarde – die bedroeg voor de fondsen in de geplaagde PIGS-landen gemiddeld circa 48% terwijl dat elders in Europa de helft of lager ligt: 11-13% gemiddeld.

-De onafhankelijke vastgoedbeheerder Actys B2B zal op 12 september haar intrek nemen in het nieuwe kantoor, gelegen aan de Steenbokstraat 33 te Apeldoorn. Hierbij vertrekt Actys B2B uit haar kantoor in Arnhem, dit kantoor zal vanaf 12 september 2011 uitsluitend door Actys Wonen Beheer bv gebruikt gaan worden.

- Almere krijgt met Nobelhorst een nieuw stadsdorp. Corporatie Ymere en de gemeente Almere hebben een overeenkomst gesloten waarbij circa 4300 woningen en allerlei voorzieningen zullen worden gerealiseerd in een 335 hectare grote wijk. Die wijk komt aan de grens van Almere Hout met de Flevopolder.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022