Capital Value: onderzoek bevestigt uitstel bouw van 25.000 woningen in 2022

Het aantal afgegeven bouwvergunningen voor nieuwbouwwoningen is in mei opnieuw te laag gebleken om de kabinetsdoelstellingen te halen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er in mei 4.992 vergunningen afgegeven voor nieuwbouwwoningen, waarmee het totaal aantal verleende vergunningen in 2022 op 27.780 uitkomt.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Met de de op zich sympathieke woningbouwimpuls doen we hier weinig aan. Hugo zal mogelijk wel eens 30 tot 40 miljard extra in een integraal investeringsfonds voor gebiedsontwikkeling nodig hebben tot 2030. Maar die verdien je dubbel en dwars terug op lange termijn als je alle kosten en baten meeneemt van korte termijn tot halverwege deze eeuw. Het gaat immers ook om investering in duurzame mobiliteit, klimaat, biodiversiteit, ruimte voor waterberging, extensieve en biologische landbouw, bosbouw, natuurontwikkeling, energiemarkten, etc. Zet die miljarden dus met name in voor de binnenstedelijke bouwopgave, OV knooppunten, transformaties, mobiliteitshubs, vergroening, duurzame gemengde en groene hoogstedelijke milieus, fiets- en railinfrastructuur, stadsdistributie, etc.

Geplaatst op 30 juli 2022 om 13:16Laatste nieuws