Nieuwe Haagse Passage gaat €80 mln kosten

Multi Vastgoed en AM starten in nauwe samenwerking met de gemeente Den Haag de realisatie van het project de Nieuwe Haagse Passage in de binnenstad van Den Haag. Het plan omvat ca.10.500 m² winkels en het Suite Novotel met 118 kamers (onderdeel van Accor Hotels.) Medio oktober 2011 wordt begonnen met de sloop van het voormalig gebouw van Marks & Spencer. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2014.

De gemeente Den Haag en Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt zorgden eerder al voor realisatie van diverse grote projecten in het centrum zoals de aanleg van de tramtunnel, de realisatie van het Rabbijn Maarsenplein en het Spuimarkt gebouw. De laatste twee projecten vallen tezamen met de Nieuwe Haagse Passage onder de binnenstadsontwikkeling Spuikwartier. Met de herinrichting van de Grote Marktstraat tot winkelboulevard zal binnenkort worden begonnen.

De winkelformules in de Nieuwe Haagse Passage zullen volgens Multi en AM een mix vormen van nationale en internationale toonaangevende retailers.The Sting en Parfumerie Douglas zijn reeds gecontracteerd. Daarnaast keren Intertyoys en Miss Etam terug. Door deze ontwikkeling zal de binnenstad haar positie ten opzichte van diverse grootschalige winkelcentra in de Haagse regio verder versterken, maar ook haar positie als hoteldestinatie verbeteren voor nationale en internationale reizigers.

Het concept voor de Nieuwe Haagse Passage is van T+T Design, het in-house ontwerpbureau van Multi Vastgoed. Architect Bernard Tschumi heeft het concept verder uitgewerkt en heeft een licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage krijgt een glazen kap van vijftien meter hoog. De bouw is in handen van Aannemings Maatschappij J.P. van Eesteren.

ASR Vastgoed Vermogensbeheer is eigenaar van de winkels. Accor Hotels Nederland is eigenaar van het hotel. Hier zullen zij het eerste Suite Novotel van Nederland vestigen, een 4-sterren hotel dat uitermate geschikt is voor langere hotelverblijven. Met de realisatie van de Nieuwe Haagse Passage is een investering gemoeid van circa €80 mln.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022