Hoe maak je je huis inbrekersproof?

Een voordeel van de coronacrisis is dat er minder inbrekers actief waren, omdat veel mensen thuis waren. Helaas worden inbrekers, nu we ook weer meer buiten de deur zijn, langzaamaan weer actiever. Door het huis inbrekersproof in te richten, verklein je de kans dat je hier last van hebt. In dit artikel lees je hoe.

Door een buitenlamp met sensor bij je huis te plaatsen ben je snel gewaarschuwd als er iemand bij je huis is, als je thuis bent. Dit kan een inbreker ook afschrikken. Een buitenlamp met een dag en nacht sensor heeft sensoren die reageren op lichtomstandigheden en bewegingen. Je kunt zelf instellen na hoeveel tijd de lamp automatisch weer uit gaat. Sommige buitenlampen hebben een sensor met maar liefst een reikwijdte van maximaal 12 meter. Hang deze lamp bijvoorbeeld bij je voordeur. Je hoeft niet bang te zijn dat deze lampen veel elektriciteit gebruiken. Doordat de lamp automatisch weer uitgaat zijn ze energiezuinig. Ga je een dagje weg van je huis? Dan helpt het ook om een lampje in de gang aan te houden. Hierdoor denken inbrekers dat je thuis bent.

Ophangen van camera’s en een alarm
Het ophangen van bewakingscamera’s en een alarm heeft twee voordelen. Het eerste voordeel is dat je hierdoor de inbrekers hebt gefilmd als er toch wordt ingebroken. Het andere voordeel is dat het inbrekers kan afschrikken. Als ze weten dat er camera’s hangen en een alarm aanwezig is, kiezen ze vaak liever een ander huis om in te breken. Hang daarom een sticker bij je deur dat er bewakingscamera’s in je huis zijn. Je kunt bewakingscamera’s en een alarm zelf aanschaffen, waarbij je zelf alles moet regelen. Maar je hebt ook organisaties die alles voor je regelt. Hierbij schaf je ook een abonnement aan bij de organisatie. Die belt automatisch de politie voor je als het alarm afgaat. Je ramen kan je extra beveiligen met raamsloten. 

Alle ingangen goed op slot
De voor- en achterdeur moet je altijd op dubbelslot doen als je weggaat. Echter zijn er nog andere plekken, waar inbrekers gebruik van kunnen maken om in te breken. Een inbreker kan bijvoorbeeld inbreken door te hengelen in je brievenbus. Dit kan je voorkomen door een brievenbusklem te gebruiken. Dit is wel lastig als je dagelijks post ontvangt. Je kunt eventueel een aparte brievenbus hiervoor naast je deur ophangen. Een andere optie is om een postopvangzak te hangen aan je brievenbus.

Ga je voor langere tijd weg of op vakantie? Vraag dan of je buren een oogje in het zeil houden. Heb je veel kostbare spullen in huis? Dan kan je eventueel iemand laten oppassen op je huis.Reacties


Laatste nieuws