Multi verdubbelt winkeloppervlak van Nieuwegein

Ontwikkelaar Multi Development opent binnenkort twee grote binnenstedelijke (winkel)projecten in Nederland. In Nieuwegein weet Multi het bestaande winkelareaal zowat te verdubbelen. Spijkenisse wordt uitgebreid met ruim 12.500 m2 winkels, horeca en woningen.

De binnenstad van Nieuwegein verdubbelt de komende jaren haar winkeloppervlak, zo meldt Multi. Met de opening van de 1e fase in september wordt circa 20.000 m² winkels toegevoegd. In 2013 wanneer ook de 2e fase open is, heeft de binnenstad in totaal 56.000 m² winkelruimte en is hiermee één van de grootste binnenstedelijke ontwikkelingen in Nederland.

Met het Stadsplein wordt het centrum van Spijkenisse uitgebreid met 12.500 m2 winkels, horeca en appartementen. Door de uitbreiding van parkeren ontstaat hier bovendien een belangrijk startpunt voor bezoek aan de binnenstad. Tegelijk wordt het aansluitende winkelcentrum De Kopspijker door de huidige eigenaar Corio ingrijpend gerenoveerd.

Beide winkelprojecten zijn nagenoeg verhuurd. Zowel in Nieuwegein als in Spijkenisse komt een groot aantal winkels die nog niet in die plaatsen gevestigd waren. Daarnaast is er ook gekozen voor kleinere en wat meer lokale formules. In Nieuwegein en Spijkenisse zijn onder andere The Sting, Saturn en New Yorker gecontracteerd. In Nieuwegein komen daarnaast ook Men at Work, CoolCat, Perry Sport en een Jumbo supermarkt en in Spijkenisse Vila, Pieces, Invito, SuperCoop en Big Bazar.

Harald Telkamp, directeur verhuur winkels Multi Vastgoed: “Het resultaat van deze verhuur toont aan dat er, ondanks de huidige economische omstandigheden, op centrale, kwalitatieve locaties en in goede concepten nog steeds sprake is van een gezonde vraag naar nieuwe winkelruimtes”.

Reacties