Vesteda gaat duurste huurwoningen afstoten en stopt met ontwikkeling

Woningfonds Vesteda gaat zich voortaan richten op huurwoningen in het middensegment. De luxe huurwoningen in het hoogste segment – meer dan €1200 per maand - zullen worden afgestoten. Ook zal het niet meer wagen aan eigen projectontwikkeling. Deze week meer hierover in Vastgoedjournaal bij het exclusieve gesprek met ceo Arjan Schakenbos van Vesteda.

Schakenbos, sinds 1 februari dit jaar de opvolger van Huub Smeets, lichtte in de financiële media al een tipje van de sluier op over de nieuwe strategie van het woningfonds. Vesteda wil zich gaan richten op het middensegment woningen omdat daar meer groei in zit. Ook is daarbij besloten om te stoppen met projectontwikkeling en de beheerdivisie af te stoten. Daarnaast wil het woningfonds voor het eerst ook buitenlandse aandeelhouders aantrekken.

Aanstaande woensdag spreekt Vastgoedjournaal exclusief met Schakenbos over de verdere details van de nieuwe strategie van Vesteda.

Foto betreft de nieuwbouwontwikkeling New Amsterdam van Vesteda waar het woningfonds voornamelijk duurdere huurwoningen (€1800-6750 per maand) bezit.

Reacties