Robert Siep volgt Peter Habraken op als CFO bij Mosaic World

Ook Jolijn van den Hengel en Wouter Ommeslag zijn toegetreden tot het directieteam

Robert Siep start in juli als nieuwe CFO van Mosaic World. Hij is de opvolger van Peter Habraken, die na 13 jaar aan een nieuw avontuur buiten Mosaic World begint.

Siep was eerder als CFO werkzaam bij Modern Dental Europe, Sentia Group en Meatless Farm en brengt dus een brede ervaring als CFO met zich mee. Bij Mosaic World gaat hij onder meer het team helpen met de voorbereidingen op de eerder aangekondigde plannen voor een mogelijke beursgang in 2023.

Ook Jolijn van den Hengel en Wouter Ommeslag zijn toegetreden tot het directieteam van Mosaic World. Chief Operations Officer Ommeslag bekleedde voorheen diverse managementfuncties bij Facilicom Group Belgium. Van den Hengel is vanuit de organisatie doorgegroeid naar de rol van Chief Commercial Officer. Met deze drie benoemingen rondt Mosaic World haar strategische herijking af. Begin dit jaar lanceerde CEO Patricia Ghering de nieuwe strategie van het bedrijf en de vijf merken die gezamenlijk een totaaloplossing bieden voor het creëren van nieuwe (sociale huur-) woningen, gebiedsontwikkeling en het onderhoud hiervan.

Robert Siep
Nadat CFO Peter Habraken aangaf op zoek te zijn naar een nieuw avontuur buiten de organisatie, is Mosaic World begin dit jaar een zoektocht gestart naar een nieuwe CFO. Sieps kennis en ervaring met allerlei financieringsvraagstukken, waaronder het voorbereiden van een beursgang en investor relations is hetgeen wat Mosaic World zocht in een nieuwe CFO. Bij het Eindhovense bedrijf zal hij zich focussen op continue verbetering en verdere transformatie van de Finance organisatie.

Mosaic World CEO Patricia Ghering: “Peter heeft met zijn lange staat van dienst een grote bijdrage geleverd aan de geweldige ontwikkeling van het bedrijf. Daar zijn we hem dan ook zeer dankbaar voor. We zijn ook blij dat we met Robert een waardig opvolger hebben gevonden. Vanaf de eerste ontmoeting was er gelijk een klik en ik kijk er naar uit om samen met Robert verder te bouwen aan dit prachtige bedrijf.”

Robert Siep is blij met de uitdaging die Mosaic World hem biedt. “Na een eerste bericht ben ik me gaan verdiepen in het bedrijf en werd alsmaar enthousiaster, niet in de laatste plaats vanwege de vele vernieuwende woonoplossingen. Ik vind het razend knap hoe het Mosaic World zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft en ben trots onderdeel uit te mogen maken van de toekomst.“

Jolijn van den Hengel en Wouter Ommeslag
Mosaic World maakt ook bekend dat Jolijn van den Hengel een nieuwe rol heeft gekregen. Als Managing Director Customer Relations heeft zij de hele klantreis van het bedrijf opnieuw vorm gegeven. Als Chief Commercial Officer is ze nu verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Mosaic World in Europa. Vanuit haar nieuwe functie is ze ook toegetreden tot het directieteam van Mosaic World, dat naast Patricia Ghering, CFO Robert Siep en Wouter Ommeslag nog verder bestaat uit B-Right Urban Living-directeur Olaf Terpstra en Michiel Swank, directeur Watchtower Security Solutions.

De nieuwe Chief Operations Officer Wouter Ommeslag brengt veel ervaring in facility management en bedrijfsvoering met zich mee. In zijn laatste rol als Algemeen Directeur bij Facilicom Solutions in België was hij verantwoordelijk voor integrale facilitaire dienstverlening aan opdrachtgevers, waaronder de operationele activiteiten op Brussel Airport. Bij Mosaic World krijgt hij de opdracht om een uniforme operatie te implementeren bij alle Europese activiteiten, volgens ISO 9001 vastgestelde standaarden.

Ghering is blij met dat ze met Van den Hengel en Ommeslag haar directieteam compleet heeft. “Jolijn en Wouter voegen met hun commerciële en facilitaire ervaring de juiste kennis toe om de operational excellence waar we naar streven, naar een nog hoger niveau te brengen. Een eerste stap is een uniforme Europese werkwijze, van het oppakken van een project tot het teruggeven van de sleutel aan de eigenaar. Door invoering van nieuwe systemen worden daar nu grote stappen voorwaarts gezet. Zodoende kunnen we onze activiteiten van Helsinki tot Madrid op gelijkmatige wijze aansturen, monitoren en waar nodig verbeteren. Jolijn en Wouter helpen ons verder invulling te geven aan onze visie van Reshaping Urban Living Together.”

“Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg van Patricia en mijn collega’s bij Mosaic World”, zegt Van den Hengel. “Mosaic World onderscheidt zich met vastgoedoplossingen met oog voor álle betrokkenen, dat maakt het ook leuk om te doen. We creëren nieuwe concepten, niet alleen met onze opdrachtgever, maar we betrekken ook de omgeving erbij. Een mooi voorbeeld hiervan is een leegstaand monumentaal landgoed met bijgebouwen in Kopenhagen, waar we vijftig gemeubileerde woningen combineren met hoogwaardige werkplekken voor een lokaal sportmarketingbureau, maar ook een conferentieruimtes bieden, twee dokters resideren en een atelier voor kunstenaars hebben gerealiseerd. Het team heeft hiermee echt iets unieks aan de stad Kopenhagen toegevoegd.”

 



Reacties


Laatste nieuws