Xior neemt 60 miljoen euro op uit bestaande Green USPP shelf

Xior versterkt haar financiële schuldpositie met een extra opname op de bestaande USPP shelf overeenkomst die vorig jaar op 28 oktober 2021 werd afgesloten met Pricoa Private Capital voor een totaal bedrag van circa 105 miljoen euro met een maximale looptijd van 12 jaar en 6 maanden. Xior nam gisteren de resterende tranche van 60 miljoen op aan een scherpe coupon van 2.84% voor een periode van 10 jaar.

Een shelf overeenkomst geeft een snelle en vlotte toegang tot kapitaal wanneer Xior het nodig heeft. Door de voorafgaande goedkeuring en de reeds up front bestaande en getekende kredietdocumentatie kan er snel gereageerd worden op een verzoek voor extra krediet en hoeft men niet nogmaals door een langdurig documentatieproces te lopen. Hierdoor was het ook mogelijk om het resterende saldo vlot op te nemen en een zeer gunstige coupon vast te klikken.

Het aantrekken van extra groene leningen bevestigt het engagement van Xior om zorg te dragen voor de toekomst en op een duurzame manier te ondernemen. De leningen met een groen karakter worden uitsluitend gebruikt voor het financieren of herfinancieren van duurzame gebouwen en andere duurzame investeringen zoals deze gedefinieerd zijn in het Green Finance Framework van de vennootschap.

Reacties