Florida en Stroink spreken op eerste Internationale Biënnale Herbestemming & Leegstand

De befaamde Amerikaanse hoogleraar Richard Florida (foto) en TCN-directeur Rudy Stroink hebben hun medewerking toegezegd aan de eerste Internationale Biënnale Herbestemming & Leegstand die van 29 oktober tot 5 november in Maastricht zal worden gehouden.

De Biënnale is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeenten Amsterdam en Maastricht. Doel van het evenement is om alle partijen die betrokken zijn bij het thema te prikkelen nieuwe analyses en oplossingen voor leegstand en herbestemming te ontwikkelen.

Het programma bestaat deels uit een conferentie, waar onder meer de Amerikaanse hoogleraar Richard Florida zijn visie zal geven op het thema. De auteur van enkele internationale bestsellers pleit voor ‘new ideas for old buildings’. Tot de vele andere sprekers behoren Rudy Stroink (oud-projectontwikkelaar TCN) en Piet Eichholtz (hoogleraar vastgoedfinanciën). Het programma bestaat verder uit een aantal onderzoeksateliers waarin actuele casussen worden behandeld.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022