VJ media: wat gebeurde er terwijl u hard aan het werk was?

Er is genoeg reuring in de sector. Van stikstofbeleid in Nederland naar de kolencentrales in Duitsland. De hypotheekrente gaat door het dak, maar als je naar Amerika kijkt hebben we nog niks te klagen. Plegt-Vos start weer een project op en Noordwijk krijgt eindelijk het perceel van Bever Holding. En als klap op den vuurpijl een mooi overzicht van grondposities. Welke ontwikkelaar heeft de meeste grondposities? 

De ontwikkelende bouwer Plegt-Vos is gestart met de bouw van 64 woningen in Vlaardingen. Net als in de rest van Nederland kent Vlaardingen een groot woningtekort. 

 

Terwijl de Haagse politiek met stikstofambities de woningbouw verlamt en boeren in de gordijnen jagen gaan in Duitsland de kolencentrales weer open. Hans van Tellingen (Strabo) spreekt over hopeloos falen. 

 


De hypotheekrente blijft maar stijgen. Je kent vast wel mensen in jouw omgeving die enkele maanden geleden nog riepen dat de rente voorlopig niet gaat stijgen omdat de maatschappij dat niet kan betalen. Wat zeggen die mensen nu? Als we het ze nu weer vragen zeggen ze dat de flink hogere rente geen impact heeft. VJ denkt daar anders over.

 


Ondertussen worden in Amerika de records verbroken. 
 


In Noordwijk kan de vlag uit. Na tientallen jaren braak gelegen te hebben moet Bever Holding een perceel aan de boulevard overdragen aan de gemeente. 
 


Follow the Money doet zijn naam eer aan en komt met een prachtig overzicht. Welke ontwikkelaar heeft de meeste grondposities? 
 

 

Ondertussen op LinkedIn. Paul Wessels managing director van Tulp Group is het niet eens met FD columnist Ria Roerink.

 

Reacties