QSix verstrekt een lening van €34 miljoen voor vijf zorgcomplexen

QSix Real Estate Finance (QSix) sluit de eerste hypotheeklening van €34 miljoen ter ondersteuning van de herfinanciering van vijf complexen met zorgwoningen in Nederland af.

De woningen zijn gevestigd in Drachten, Zutphen, De Bilt, Heerlen en Wittem en zijn eigendom van Lenferink Groep. Lenferink houdt deze vijf panden voor de lange termijn als onderdeel van hun gediversifieerde vastgoedportefeuille, momenteel met een waarde van circa € 350 miljoen.

De lening omvat een investeringsuitgave van €9 miljoen om verdere interne renovaties te voltooien die zijn overeengekomen onder recent getekende, langjarige huurcontracten met diverse zorgaanbieders. Dit is de derde lening die QSix in Nederland heeft afgesloten sinds de opening van het Nederlandse kantoor in 2021.

Eduard Mantz, QSix Head of European Transactions, merkt op: "We zijn verheugd om de Lenferink Group te steunen met deze herfinanciering.  We hebben enorme vooruitgang geboekt sinds de opening van ons kantoor in Nederland en blijven enthousiast over het aanzienlijke potentieel van de Nederlandse markt."

Emiel Brink, CEO van Lenferink Group, voegt toe: “We zijn verheugd om deze deal af te ronden en toegang te hebben tot institutionele financiering die ons in staat zal stellen hoogwaardige duurzame objecten te leveren die de gemeenschap nodig heeft. We hebben genoten van de samenwerking met het team van QSix en waarderen hun professionaliteit, expertise en flexibiliteit.”

Reacties