Professioneel advies met een persoonlijke aanpak

“Het beste advies begint met iets heel simpels: Oprechte persoonlijke betrokkenheid en interesse in je klanten”, dat is het eenvoudige adagium van Jan Eduard Thompson, partner bij het Utrechtse Beaufort, die daarop laat volgen: “Met die persoonlijke en “hands-on” aanpak maken we in transacties het echte verschil. En het leukste van ons vak is dat we dit ook vaak terug horen, zowel van onze klanten als van de financiële partijen met wie we namens onze klanten zakendoen.” Samen met zijn collega-partner Gert-Jan Winkelhagen gaat hij dieper in op de toegevoegde waarde van Beaufort en legt hij aan Vastgoedjournaal uit wat hun credo perfection made personal nou eigenlijk inhoudt.   

Om te beginnen vertelt hij waaruit de activiteiten van Beaufort bestaan: “Wij houden ons bezig met debt advisory en debt brokerage. Dat begint altijd met vragen als: wie ben je, wat wil je, waar ga je met je vastgoed naartoe en wat zijn daarbij je financiële behoeften? Wij helpen onze klanten na te denken over hun vastgoedstrategie om vervolgens te kijken naar de beste bijpassende financiële oplossing op de (middel)lange termijn. Het kan daarbij gaan om complexe financieringsvragen, maar soms volstaat een betere presentatie naar de markt. Een financiering blijkt toch beschikbaar, doordat de uitvraag anders is opgesteld en daar een betere uitleg bij wordt gegeven.” Waar zijn collega Gert-Jan aanvullend op inhaakt met: “Wij werken regelmatig ook voor ondernemers die worden geconfronteerd met problemen in hun financiering. Dan gaat het niet over een (her)financiering, maar over een noodzakelijke herstructurering van de onderneming en de financiering daarvan. We hebben bijvoorbeeld de afgelopen jaren gezien dat, als gevolg van corona, vastgoedondernemingen met name actief op het gebied van leisure, hotels en retail problemen met hun financiers kregen. Begeleiding van een herstructureringstraject is iets waar pure debt brokers zich niet mee bezighouden en wij wel.”

Begeleiding van een herstructureringstraject is iets waar pure debt brokers zich niet mee bezighouden en wij wel.

Sparring-partner
Vanuit haar debt brokerage activiteiten helpt Beaufort klanten met het vinden van de juiste financier. Maar klanten van Beaufort weten, aldus Gert-Jan en Jan Eduard, soms ook zelf door wie ze gefinancierd kunnen worden. Ze zijn dan op zoek naar een sparring-partner die meedenkt en vooral ook meewerkt om de financiering te realiseren. Jan Eduard : “Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbeteren van de condities en de financieringsstructuur en om het oplossen van de soms complexe vragen. Een voorbeeld van dat laatste: Het komt regelmatig voor dat twee of meer financiers gezamenlijk de financiering verstrekken. Bij een dergelijke transactie loopt een klant tegen zaken aan die zich niet voordoen in het geval hij te maken heeft met slechts één bank, onder andere omdat die financiers ook hun onderlinge rangorde en verhouding moeten regelen. Dit kan bijvoorbeeld effect hebben op de zekerhedenstructuur. Ook procesmatig is het een heel ander traject, omdat je niet één maar meerdere financiers tegelijk door een deur moet zien te krijgen.” Volgens Gert-Jan vormt haar hands-on aanpak een belangrijk aspect van het werkterrein van Beaufort: “Wij adviseren niet alleen maar we helpen klanten ook daadwerkelijk met de uitwerking van financiële modellen, presentaties en documentatie. Vanuit onze jarenlange ervaring weten we wat nodig is om een succesvolle financiering te realiseren. Als ze dat willen, kunnen onze klanten dit volledige proces aan ons uitbesteden.” Beaufort is niet alleen sparring-partner voor haar klanten, maar ook voor (buitenlandse) geldverstrekkende partijen die graag meer willen weten over de markt en de mogelijkheden. Jan Eduard: “We hebben de afgelopen maanden zeker met een zestal partijen aan tafel gezeten die overwegen hun financieringsaanbod uit te breiden. De Nederlandse markt blijft voor veel partijen interessant.”       

Onderscheidend
Beaufort heeft zich van meet af aan willen onderscheiden door de kwaliteit van haar dienstverlening. Jan Eduard: “De vraag aan het eind van de dag is altijd: heb je toegevoegde waarde kunnen leveren? Daarbij is de omvang van de klant of transactie niet doorslaggevend. Wij werken zowel op succes fee als uur fee basis. Dus als een klant ons als adviseur wil betrekken, dan vinden we altijd een efficiënte manier om een opdracht vorm te geven. Daarbij werken we voor een breed spectrum aan klanten: Nederlandse en internationale partijen, particuliere en institutionele opdrachtgevers, bouwers/ontwikkelaars en beleggers, we hebben ze allemaal als klant. Financiële oplossingen vinden we bij zowel Nederlandse als buitenlandse geldvertrekkers: Banken, verzekeraars, schuldfondsen, we kennen ze allemaal. Ook zij profiteren van onze betrokkenheid, doordat wij een casus goed in beeld brengen voordat we de markt opgaan. Door ons voorwerk verloopt het hele proces voor alle betrokken partijen beter en efficiënter. We weten vooraf wie we wel en wie we niet moeten benaderen. Geselecteerde financiers ontvangen een goed uitgewerkt en volledig dossier, dat scheelt hen veel werk waardoor ze makkelijker en sneller kunnen beslissen. Wij verdiepen ons dus niet alleen in de klant, maar ook in de aanbieders van geld en dat wordt door hen gewaardeerd. En daar profiteren onze klanten weer van.”   

Wij verdiepen ons dus niet alleen in de klant, maar ook in de aanbieders van geld en dat wordt door hen gewaardeerd.

Uitdagingen
Tot slot komen we te spreken over de actualiteit. Het zijn roerige tijden en de uitdagingen zijn groot. De inflatie stijgt sterk, evenals de rentetarieven en de energie- en materiaalprijzen. Het zal ongetwijfeld invloed hebben op de financieringsmarkt. Jan Eduard: “Twee grote thema’s op dit moment zijn de oplopende bouwkosten en de oplopende rentekosten. Bij dat laatste gaat het vooral om de marktrente. Maar ook de inkoopprijs die de banken moeten betalen om geld aan te trekken (de liquiditeitskosten) is behoorlijk opgelopen. Dat is dus een kwestie van “en/en”. In een debt-driven vastgoedmarkt gaat dat invloed hebben.”        

Meer weten?
Als ondernemer weten wat Beaufort voor u kan betekenen of behoefte aan een inspirerende sparring-partner? Neem dan contact op met Gert-Jan Winkelhagen (06 – 13 06 07 52) of met Jan Eduard Thompson (06 – 23 42 19 68). 



Reacties


Laatste nieuws