Welke zakelijke lening is het beste voor jouw bedrijf?

Ben je ondernemer en wil je jouw bedrijf laten groeien? Dan is het nodig om zo nu en dan te investeren. Sommige ondernemers gebruiken hier hun eigen vermogen voor, maar lang niet ieder bedrijf beschikt over de financiële middelen om zelf een investering te financieren. Als je onvoldoende eigen vermogen hebt, betekent dit gelukkig niet dat je een investering op de lange baan moet schuiven.

Je kunt namelijk zakelijk lenen. Voor wat betreft zakelijk lenen zijn er verschillende opties. Om te bepalen wat de beste zakelijke lening voor jouw bedrijf is, zetten we hier de mogelijkheden op een rijtje.

Zakelijke lening
Wanneer het over zakelijk lenen gaat, denken veel ondernemer als snel aan een zakelijke lening. Wil je jouw bedrijf uitbreiden of heb je een nieuwe machine nodig? Dan kun je deze financieringsvorm hiervoor gebruiken. Doordat een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening stort, kun je er direct de gewenste aankoop mee doen. Omdat het hier om een lening gaat, betaal je iedere maand een deel van het bedrag terug. Dit maandelijkse bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Omdat een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening stort, betaal je bij een zakelijke lening rente over het hele bedrag.

Zakelijke hypotheek
Wil je een nieuw bedrijfspand kopen? Dan kun je hier een zakelijke lening voor aanvragen. Dit is niet de enige mogelijkheid die je hebt, want een zakelijke hypotheek biedt ook uitkomst. Als we deze financiering vergelijken met een zakelijke lening, zien we de nodige overeenkomsten. Zo staat het volledige bedrag in één keer tot jouw beschikking. Daarnaast los je maandelijks een deel af om ervoor te zorgen dat je jouw zakelijke hypotheek aan het einde van de looptijd afgelost hebt. Bij deze financieringsvorm betaal je eveneens rente over het gehele bedrag.

Zakelijk krediet
Een zakelijke lening en zakelijke hypotheek zijn vooral geschikt voor langlopende investering in jouw bedrijf. Wanneer je op korte termijn geld nodig hebt, is zakelijk krediet misschien meer iets voor jou. Wanneer je deze financieringsvorm aanvraagt, hoef je niet langer te wachten tot klanten hun facturen betalen. Een geldverstrekker zet het bedrag dat je wilt lenen namelijk klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan richt jij je tot deze rekening. Bij deze financieringsvorm betaal je geen rente over het hele bedrag, maar alleen over het geld dat je opneemt. Daarnaast kun je voor flexibel aflossen kiezen.

Zakelijke lease
Als je het niet prettig vindt om in één keer een groot bedrag te investeren, kun je ook voor zakelijke lease kiezen. Je leaset dan een bedrijfsmiddel in plaats van deze te kopen. Voor het gebruik van het bedrijfsmiddel betaal je iedere maand een vast bedrag. Net als bij de financieringsvormen die we hierboven aanhaalden, krijg je ook bij zakelijke lease te maken met rente. Ben je bang dat het niet mogelijk is om het gewenste bedrijfsmiddel te leasen? Dat is niet nodig. Tegenwoordig kun je namelijk vrijwel ieder bedrijfsmiddel zakelijk leasen.Reacties


Laatste nieuws