Te koop aangeboden: verhuurd beleggingsobject Leiden-Centrum

Rijksmonument aan Breestraat 87

Dit Rijksmonumentale pand uit 1850 in het hartje van Leiden is nu beschikbaar voor de verkoop. Het betreft een ruime studentenwoning met drie verdiepingen, tuin en twee terrassen aan de Breestraat. Het object biedt veel mogelijkheden, waaronder het creëren van extra kamers, transformatie naar zelfstandige appartementen, realisatie winkel parterre en heeft dankzij de tuin en grote dakterrassen uitbreidingsmogelijkheden.  

Het pand beschikt thans over 12 verhuurde kamers, alsmede een ruimte van circa 55 m² op de begane grond, zijnde een voormalige bankautomaatruimte. Deze ruimte kan getransformeerd worden tot een winkelruimte, als dan recht tegenover The Sting gelegen. Voor het huidige gebruik is een onttrekkingsvergunning aanwezig.

De totale huur (inclusief kosten gas, water en elektra) bedraagt thans € 38.304 per jaar. De commerciële ruimte op de begane grond is niet verhuurd.

Globale indeling
Begane grond; entree studentenwoning,  ruime hal, twee kamers, toegang tot kelder en toegang tot grote tuin. Verder commerciële ruimte van circa 55 m².  

Eerste verdieping; gezamenlijke woonkamer, twee kamers waarvan één met openslaande deuren naar het terras, gezamenlijke keuken.  

Tweede verdieping; vier kamers met wastafel en één kamer met doucheruimte en pantry.

Derde verdieping; vier kamers, allen voorzien van een wastafel en op de gang bevindt zich een gezamenlijk toilet. Via één van de kamers heb je toegang tot het ruime dakterras met uitzicht over de Breestraat.

Oppervlakte
De pand heeft in totaal een oppervlakte van ca. 330 m². Het onroerend goed is als volgt ingedeeld:

Begane grond:                          ca. 120 m²

Eerste verdieping:                    ca. 80 m²

Tweede verdieping:                  ca. 80 m²

Derde verdieping:                     ca. 50 m²

Koopsom indicatie € 1.100.000 k.k. Het betreft hier een niet met BTW belaste verkoop. Aanvaarding uiterlijk 1 juli 2022.
Mocht door bemiddeling van Basis Bedrijfshuisvesting B.V. een transactie tot stand komen, zult u hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.

Bezichtigen
Bezichtigingen uitsluitend op een daartoe afgesproken tijdstip met Basis Bedrijfshuisvesting B.V. Indien u dit wenst kunnen wij u toegang verlenen tot onze dataroom, wij verzoeken u vriendelijk hiervoor contact op te nemen met ons kantoor. 

Bezichtigingen zijn mogelijk op:

  • Woensdag 18 mei tussen 14.00 en 16.00 uur
  • Dinsdag 24 mei tussen 14.00 en 16.00 uur

Verkoop bij inschrijving

  • Het betreft hier een verkoop bij inschrijving. De inschrijving dient uiterlijk op vrijdag 10 juni om 17.00 bij Notariskantoor Teekens Karstens te Leiden ingeleverd te worden. Het inschrijfformulier en bijbehorende voorwaarden zijn in de dataroom opgenomen. Overige bijzonderheden zijn eveneens als bijlage opgenomen in de dataroom.
  • Aan alle in de dataroom opgenomen documenten kunnen geen rechten worden ontleend. Koper kan één en ander in een later stadium voor eigen rekening en risico controleren.
  • Het is verkoper toegestaan inlichtingen over gegadigden en potentiële kopers in te winnen.
  • Verkoper is niet verplicht te verkopen aan de hoogst biedende partij.
  • Verkoper is te allen tijde bevoegd de verkoopprocedure, zonder opgaaf van reden, te beëindigen.

 

Reacties