Hoe werkt rechtshulp on demand?

Heb je een juridisch probleem op de werkvloer, een conflict tijdens een echtscheiding of onenigheid bij de verkoop van jouw huis? Of heb je letselschade opgelopen en wil je een schadeclaim indienen maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Met rechtshulp on demand kun je zonder dat je aan een verzekering vastzit juridische hulp van een ervaren jurist krijgen bij een geschil. Maar hoe werkt dit precies?

Als je een juridisch geschil op wil lossen is het verstandig om zo snel mogelijk stappen te ondernemen en professionele hulp in te schakelen. Ook zonder rechtsbijstandverzekering kun je rechtshulp krijgen. Dit begint altijd met een intakegesprek. Hierin kun je jouw situatie precies uitleggen en kijkt de jurist welke ondersteuning het beste bij jouw hulpvraag past. Bereid jezelf voor op het intakegesprek door de vragen die jij wil stellen alvast te noteren. Op die manier weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en de juiste informatie verkrijgt.

Het indienen van de zaak
Wanneer de jurist voldoende informatie heeft en jouw zaak aanneemt zal hij deze indienen bij de rechter. Je wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de zaak en alle ontwikkelingen. Als de zaak tot een besluit komt kan deze worden gesloten. Mocht er niet snel een besluit volgen, dan kan de jurist je helpen bij een onderhandeling, waarbij er goed wordt nagedacht over de best mogelijke uitkomst.

Juridische hulp voor een vast bedrag
Het voordeel van rechtshulp on demand is dat je wat de kosten betreft precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk alleen een vast bedrag voor de diensten die je afneemt. Dit verschilt van het inhuren van een advocaat, die vaak een uurtarief hanteert wat al snel aardig op kan lopen. Met rechtshulp on demand word je ondersteund door specialisten met ervaring en aantoonbare expertise, voor een vast bedrag per zaak.

Maatwerk voor verschillende situaties
Of het nu gaat om een conflict op de werkvloer, met een makelaar of een verhuurder, met rechtshulp on demand ben je zeker van de juiste juridische ondersteuning. Goed om te weten: je kunt deze rechtshulp ook inschakelen om een koopovereenkomst laten controleren, of andere zakelijke overeenkomsten en contracten. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste juridische beslissingen maakt en jezelf beschermd tegen risico's.



Reacties


Laatste nieuws