Hoe breng je meer sfeer aan je woning?

Heb jij net een nieuwe woning, maar mis je nog een beetje sfeer? Dan zijn er genoeg manieren om zo snel mogelijk meer sfeer te creëren. Het is natuurlijk belangrijk dat als je na een lange dag thuiskomt, je woning zo gezellig mogelijk is. Het is fijn als je huis knus en echt als thuis aanvoelt. Daarbij is het ook belangrijk dat het op de koude dagen lekker warm is. Maar hoe creëer je nou meer sfeer? 

5 tips voor meer sfeer in je woning
1. Heb of wil je een gashaard in huis? Dan is het leuk om naast de gashaard een plekje te creëren waar je kunt zitten. Bijvoorbeeld een bankje met wat gezellige kussens, zodat je naast de gashaard kunt zitten en je kunt opwarmen. Zo'n plekje geeft een knusse sfeer en is ook nog eens handig, omdat je dan optimaal kunt genieten van de gashaard.

2. Maak een leuk plekje met houtblokken naast de haard, voor de sier. Dit geeft direct een hele andere uitstraling.

3. Heb je ooit gedacht aan een elektrische sfeerhaard? Die is makkelijk in gebruik en zorgt meteen voor de nodige sfeer en warmte. Je hoeft niet te wachten tot de haard warm is, je zult de warmte direct voelen. Veel elektrische gashaarden kun je ook nog eens makkelijk verplaatsen.

4. Leg een vloerkleed voor de haard, of als je geen haard hebt, een vloerkleed voor de bank. Dit geeft een heel ander aanzicht en het ziet er knus uit.

5. Veel groen in je woning zorgt ook altijd voor sfeer, bijvoorbeeld een grote plant naast de haard, een mooie plant in de gang als je binnenkomt en hier en daar wat kleine plantjes. Groen maakt de ruimte gezellig.

Wil je graag een sfeerhaard aanschaffen?
Als je graag een sfeerhaard wil aanschaffen, dan kun je deze bij meerdere winkels kopen. Je kunt er ook gemakkelijk online naar op zoek gaan, maar het beste is om naar een winkel te gaan. Op die manier kun je ook om hulp vragen aan het personeel als je er niet uit komt. Er zijn namelijk elektrische sfeerhaarden in veel verschillende soorten en maten, en het moet natuurlijk wel de ruimte goed verwarmen. Als je niet weet hoe groot de haard moet zijn, kun je hierover informeren. Ga bijvoorbeeld naar een bouwmarkt waar ze sfeerhaarden verkopen, zodat je ook kunt kijken welke mooi in de ruimte past. Het is wel zo leuk als de kleur ook een beetje bij het interieur past.

Reacties