Verkoop woningbouwontwikkeling Slingerbos in Ophemert van start

Vandaag start de verkoopprocedure voor de woningbouwontwikkeling van Slingerbos in Ophemert. De gemeente West Betuwe is eigenaar van zo’n 4 hectare grond en wil daar een nieuwe woonbuurt creëren in een groene omgeving. Marktpartijen kunnen zich aanmelden voor de verkoopprocedure tot 17 juni.

Slingerbos is een uitbreidingslocatie aan de oostzijde van het dorp Ophemert. Ophemert is een fijne plek om te wonen. Het is een fijn en gemoedelijk dorp aan de rivier de Waal tussen Zennewijnen en Varik. De regio kenmerkt zich door boomgaarden vol met appels, peren en kersen, pittoreske dorpjes en kronkelende rivieren. De Linge en de Waal zijn hier letterlijk je achtertuin. De inwoners zijn niet voor niets trots op hun streek, waar cultuur en natuur samen komen. Grotere steden zoals Culemborg, Tiel en Den Bosch zijn binnen 20 tot 30 minuten te bereiken, ideaal!

Het doel is om van Slingerbos een dorpse woonbuurt van te maken, waar het prettig wonen is door de ruimte opzet, het groene karakter en de nabijheid van het landschap. In de nieuwe woonwijk is ruimte voor de bouw van 65 woningen, waarvan 50 koopwoningen onderdeel zijn van de verkoopprocedure. De totale omvang van de te verkopen grond is circa 18.700 m2 waar 50 koopwoningen over worden verdeeld in verschillende prijscategorieën.

Verkoopprocedure
De gemeente West Betuwe verkoopt de ontwikkellocatie via een verkoopprocedure. De verkoopprocedure bestaat uit twee fases. In de Voorselectiefase kunnen geïnteresseerden partijen zich middels een motivatiebrief en referentieprojecten aanmelden voor de verkoopprocedure. De drie best beoordeelde partijen dingen in de Selectiefase mee in de aankoop van de gronden.

In de selectiefase worden partijen gevraagd dieper in te gaan op de opgave en een aanbieding te doen, inclusief plan, voor de verkoop. In de beoordeling wordt gekeken naar het ontwerp van de woningen en bouwvelden en hoe het woningbouwprogramma is ingepast. Daarnaast wordt er gekeken naar de ambitie van de marktpartij om duurzame, toekomstbestendige woningen te realiseren. Verder bieden de marktpartijen een procesvoorstel en grondbieding aan. De planning is om in december een winnaar te selecteren.

Meer informatie over Slingerbos en de verkoopprocedure is te vinden op tender.akroconsult.nl/tender/Slingerbos.

Reacties