Venture builder Entweder presenteert vijf workspace innovation trends voor 2022

Entweder is een venture builder die met eigen ideeën bedrijven opbouwt in het domein van de workspace. Naast venture builder is Entweder ook venture capitalist. Alle ventures die door Entweder worden gebouwd zijn volledig gefinancierd uit eigen middelen. Jaarlijks organiseert Entweder een eigen evenement: W5. 

Het concept van ‘W5’ komt voort uit een denkwijze die ontstond in het oude Griekenland, van filosoof Aristoteles. W5 (Wat, Wie, Wanneer, Waar en Waarom) is voor Entweder een veelgebruikte manier om oplossingen voor bestaande problemen in de markt te benaderen. Alle ondernemingen van Entweder lossen een direct probleem op in de ‘workspace’. Tijdens het W5-evenement presenteren alle ondernemingen hun innovatie trends voor het komende jaar in een pitch van vijf minuten.

Campus Offices: Delen van de workspace
Vroeger deelde je 10% van de faciliteiten binnen een kantoorpand. Je had je eigen kantoor, bureau en koffiezetapparaat. In de Campus Offices formule wordt minimaal 30% van het vastgoed gedeeld en in de toekomst zien we dit stijgen naar 50%.

Het Campus Offices concept heeft laten zien dat de facility sharing formule werkt. Ook bij Campus Delta in Capelle aan den IJssel: Vorig jaar stond deze locatie helemaal leeg en een jaar later zitten de panden vol met blije huurders. Deze huurders delen gezamenlijke faciliteiten als een sociaal hart, verschillende vergaderruimtes, eventruimte, pannakooi, gameroom, bibliotheek, sportschool en meer. 

In september 2021 is Dreesz gefuseerd met Campus Offices. De huidige Campus portfolio bestaat uit bijna 46.000 vierkante meter.

SKEPP: Flexibele kantooroplossingen
Organisaties in Nederland groeien steeds sneller. Deze groei vraagt om aanpassingsvermogen. Bedrijven heroverwegen steeds vaker het aantal vierkante meter kantoorruimte dat ze huren. En ook de manier waarop ze de vierkante meter inrichten. Hoe kan men ervoor zorgen dat aan de behoeften van bedrijven wordt voldaan? Entweder’s venture SKEPP, weet hier als geen ander antwoord op te geven.

SKEPP is ervan overtuigd dat kantoorinrichting flexibel moet zijn. De behoeften van het kantoor veranderen, afhankelijk van de levensfase van de organisatie. SKEPP heeft dan ook veel inrichting oplossingen gebaseerd op het Plug & Play systeem. Dit is niet alleen eenvoudig te installeren, maar kan ook worden verplaatst wanneer de situatie daarom vraagt.

OfficeManager: Digitalisering van kantoorvastgoed
OfficeManager is als oplossing op de markt gebracht omdat Campus Offices een eenvoudige tool nodig had voor het managen van hun vastgoedobjecten. Dit probleem kwam ook voor bij andere kantoorverhuurders en kantooreigenaren. Er was behoefte voor digitalisering van de sloten (access management), afrekenen van de lunches en digitaal kunnen boeken van vergaderruimtes. De oplossing hiervoor is gegoten in het jasje van een nieuwe venture.

Om ons heen zien wij steeds meer digitalisering. Niet alleen op de werkvloer maar over de hele wereld. Entweder’s venture OfficeManager gelooft dat digitalisering van commercieel vastgoed objecten de volgende onmisbare stap is. Meerdere processen binnen commercieel vastgoed kunnen zo efficiënt mogelijk worden ingericht dat processen minder tijd en middelen vergen.

Any Space: De toekomst van hybride werken
Deze trend heeft alles te maken met de nieuwe manier van werken die ontstond aan het begin van de pandemie. Vandaag en in de toekomst blijft deze manier van werken zeer relevant. Entweder's nieuwe venture, Any Space ziet dat er een derde plek ontstaat. Iedereen heeft tijdens de pandemie ervaren dat je prima thuis kunt werken. De traditionele grenzen tussen thuis en kantoor worden steeds vager.

BOW: Modulaire space-in-space oplossing
Circulaire werkplekken zijn niet meer weg te denken in de workspace. Entweder's venture BOW is van mening dat producten nu, en vooral in de toekomst, bruikbaar moeten zijn. Door modulaire oplossingen worden producten geschikt voor opeenvolgende gebruikscycli. BOW vindt het belangrijk dat de producten zelf en de materialen waaruit het product bestaat niet bij het afval belanden, maar aan het einde van hun levensduur een nieuw leven krijgen.

BOW biedt een space-in-space oplossing op basis van een volledig modulair systeem. Men kan de bouwstenen altijd hergebruiken zonder verspilling van de gebruikte materialen. De bouwstenen zijn eenvoudig weer in elkaar te zetten tot een nieuwe configuratie volgens de behoeften die een kantoor op dat moment heeft.

W5 — Elke tweede donderdag van het nieuwe jaar.

Reacties