Raad van State kan groeiend aantal burgerprotesten tegen bouwplannen niet aan

Steeds meer burgers melden zich bij de Raad van State (RvS) om zich te verzetten tegen bouwplannen van onder andere woningen en windparken. Het overheidsorgaan kan het stijgende aantal meldingen mede door een tekort aan personeel niet aan. Het resultaat laat zich raden: flinke vertraging van de bouwplannen. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Het wordt hoog tijd voor een scherpere belangenafweging ten gunste van de woningzoekenden. De veelal opzettelijke vertraging van bouwplannen moet worden bestreden. Verreweg de meeste binnenstedelijke project- en gebiedsontwikkelingen en transformaties leiden - dankzij een integrale aanpak van de verdichtingsopgaven - tot structurele kwaliteitsverbeteringen van de leefomgeving, hetgeen ook positief uitpakt voor omwonenden, etc. Ook de steden en regio's, dus het algemene belang, vragen om deze investeringen. Kortom, we moeten alles op alles zetten op de voortgang van deze investeringen, zeker in het belang van de woningzoekenden, te waarborgen en de nimby's onderuit halen met gerichte argumenten en maatregelen!

Geplaatst op 19 april 2022 om 11:58